De top 3 sciencefictionfilms die je niet mag missen in 2024

DDavid Meijer 5 december 2023 17:10

Terwijl we een nieuw filmjaar ingaan, blikken we vooruit op de meest indrukwekkende sciencefictionfilms die in 2024 op het grote scherm zullen verschijnen. Ontdek de drie must-see films van het jaar.

Dune: Part Two, een epische voortzetting

Voortbordurend op het epische verhaal, neemt Dune: Part Two ons mee op de voortzetting van Paul Atreides' legendarische reis. Samen met Chani en de Fremen zint hij op wraak op degenen die verantwoordelijk zijn voor de ondergang van zijn familie. Paul staat voor een moeilijke keuze: de liefde van zijn leven of het lot van het universum.

Rebel Moon: spannende ruimteavonturen

Het eerste deel moet nog op Netflix verschijnen, maar de hype voor Rebel Moon: Part Two - The Scargiver is al gestart. Het verhaal draait om een kolonie aan de rand van de Melkweg die bedreigd wordt door de tirannieke regent Balisarius. Een jonge vrouw met een mysterieus verleden wordt op pad gestuurd om hulp te vragen van krijgers van naburige planeten.

https://www.filmvandaag.nl/film/122867-rebel-moon-a-child-of-fire

Furiosa: een duistere toekomstvisie

George Miller's Furiosa neemt ons mee in een wereld in verval, waar de jonge Furiosa wordt ontvoerd uit de Green Place of Many Mothers en in handen valt van een grote Biker Horde onder leiding van de Krijgsheer Dementus. Gespeeld door Anya Taylor-Joy, belooft deze film een spannende kijkervaring te worden.

https://www.filmvandaag.nl/film/117837-furiosa-a-mad-max-saga

Afbeelding: 'Rebel Moon - Part One: A Child of Fire', TMDB

Meer artikelen