De top 5 allerbeste kerstfilms voor tijdens de feestdagen

KKees van den Berg 23 december 2023 10:14

Terwijl we aftellen naar Kerstmis zoeken we vermaak voor op de bank in de vorm van: kerstfilms! Volgens rondvraag onder onze lezers zijn dit de vijf beste kerstfilms aller tijden.

1. 'Home Alone'

De onbetwiste koning van de kerstfilms is 'Home Alone' waarin de gewaagde avonturen van Kevin McCallister, gespeeld door Macauley Culkin, om inbrekers te slim af te zijn aan bod komen. De film blijft elk jaar kijkers boeien waardoor 'Home Alone' de onbetwiste winnaar is van onze kerstfilmlijst.

2. Love Actually

De klassieke romantische komedie 'Love Actually' heeft een mooie tweede plaats bemachtigd. De film volgt verschillende liefdesverhalen in hun ups en downs wat veel kijkers aanspreekt. Alan Rickman is een van de sterren in deze film en is dit keer niet de schurk, maar een man die zijn huwelijk op het spel zet.

3. 'Elf'

De geliefde kerstfilm 'Elf', met Will Ferrell als Buddy the Elf, heeft zijn plaats in de kerstfilmgeschiedenis bevestigd door de derde plaats te halen. Buddy's zoektocht om zijn biologische vader te ontmoeten in New York City maakt deze film hartverwarmend en boeiend.

4. Die Hard

'Die Hard', met Bruce Willis als John McClane staat op de vierde plaatst. Deze actiefilm is niet een pur sang actiefilm, maar speelt zich af tijdens Kerstmis. Terwijl McClane (Bruce Willis) wacht tot het kerstfeestje op het kantoor van zijn vrouw is afgelopen, nemen terroristen het gebouw in beslag. McClane moet er alles aan doen om dit gevaar af te wenden.

5. How the Grinch Stole Christmas

In de top vijf kerstfilms staat 'How the Grinch Stole Christmas' bij ons op nummer vijf. Met Jim Carrey die de teruggetrokken Grinch speelt blijft deze film indruk maken. Ondanks dat de Grinch Kerstmis probeert te ondermijnen wordt er ook een kwetsbare kant van dit personage belicht waar kijkers zich in kunnen vinden.

Afbeelding: 'Love Actually', TMDB

Meer artikelen