De Top 5 Beste Series van 2023 om te streamen

KKees van den Berg 12 december 2023 11:59

2023 was een turbulent jaar in Hollywood, met stakingen, de pandemie en nog veel meer. Ondanks alle uitdagingen hebben seriemakers enkele indrukwekkende series geproduceerd.

Het jaar 2023 was een uitdagend jaar voor Hollywood. Het was het eerste jaar in meer dan 60 jaar waarin zowel schrijvers als acteurs tegelijkertijd overgingen tot staking. Hierdoor kwam de productie van tv-series en films grotendeels stil te liggen. De opvallende gevolgen waren dat late-night-shows op zwart gingen en het herfstseizoen van de netwerken in de Verenigde Staten mislukte. De invloed van deze gebeurtenissen zal waarschijnlijk nog lang voelbaar zijn in de industrie.

"Barry": Van komedie tot dramatische thriller (HBO Max)

"Barry" heeft in 2023 zijn komische roots verlaten en zich ontwikkeld tot een spannende dramatische thriller. De hoofdrolspeler, een moordenaar die acteur wordt, kan zijn moorddadige verleden niet meer verbergen voor zijn geliefde mentor. De serie werd intenser en gaf een realistisch beeld van de existentiële angsten van de personages. Ondanks de verandering in genre, bleef de serie boeiende actiescènes en indrukwekkende monologen leveren.

Diepgaande observaties en uitstekende acteerprestaties in "Beef" (Netflix)

"Beef" is een serie die zich onderscheidt door zijn scherpzinnige observaties en waanzinnig goede acteerprestaties. Het verhaal begint met een verkeersincident dat leidt tot een wederzijdse achtervolging tussen twee personages die beide worstelen met zelfhaat. De serie is niet alleen hilarisch, maar ook onvoorspelbaar en biedt een diepgaande kijk op de intergenerationele trauma's en de geestelijke gezondheidsproblemen waarmee de hoofdpersonen kampen.

Reality-tv en persoonlijke relaties in "The Curse" (nog niet te streamen in Nederland)

"The Curse" biedt een unieke blik op de wereld van reality-tv. De serie, gecreëerd door Nathan Fielder en Benny Safdie, volgt een koppel dat streeft naar HGTV-beroemdheid. Hun huwelijk begint echter uit elkaar te vallen tijdens de opnames, deels als gevolg van de manipulatieve invloed van hun producent, en deels omdat het onderwerpen van een relatie aan de scherpe blik van de camera twijfels zaait.

De ethiek van medische behandelingen in "Dead Ringers" (Amazon Prime Video)

"Dead Ringers" heeft zichzelf bewezen als een zeldzame succesvolle reboot. De serie is een vernieuwde versie van de film uit 1988 over tweelinggynaecologen. De reboot legt een sterke focus op vrouwelijke hoofdrollen en onderzoekt hoe vrouwenlichamen vaak het middelpunt zijn van medische experimenten. Bovendien belicht de serie de ethische vraagstukken rondom hoge medische kosten en de toegankelijkheid van geavanceerde behandelingen.

"Succession": Een blik in de wereld van macht (HBO Max)

"Succession" bleef verrassen met zijn briljante kijk op de politieke invloed en dynastieke dysfuncties van de Roys. De serie wist opnieuw de aandacht te trekken met zijn uitstekende cast en intrigerende verhaallijnen. Of het nu om komische momenten of spannende scènes ging, "Succession" wist de kijker steeds weer te boeien.

Afbeelding: 'Dead Ringers', TMDB

Meer artikelen