De top 5 horrorfilms van 2023

DDavid Meijer 2 januari 2024 12:51

Het jaar 2023 kende talloze horrorfilms, maar slechts enkelen wisten zich echt te onderscheiden. Wij hebben de vijf meest unieke en boeiende horrorfilms van 2023 voor je op een rijtje gezet.

Evil Dead Rise: meer dan verwacht

Met 'Evil Dead Rise' koos Lee Cronin voor een nieuwe setting en personages, weg van de bekende 'cabin-in-the-woods trope'. De film speelt zich af in een flat in LA met twee zussen als hoofdpersonages. Ondanks de nieuwe setting en personages behoudt de film de kenmerkende gore van de franchise, aangevuld met een ongemakkelijk en beangstigend element. Het resultaat is een constante onrust bij de kijker.

Nefarious: horror zonder spoken of demonen

In 'Nefarious' staat de huiveringwekkende interactie tussen Edward Wayne Brady, gespeeld door Sean Patrick Flanery, en James Martin, gespeeld door Jordan Belfi, centraal. Brady is een ter dood veroordeelde gevangen die beweert een demon te zijn wat leidt tot een wilde en onverwachte wending in hun gesprekken.

Talk to Me: psychologische horror in een modern jasje

In 'Talk to Me' zoekt de rouwende tiener Mia steun bij haar beste vriendin Jade en haar broer Riley na het verlies van haar moeder. Het verhaal neemt een donkere wending wanneer Mia en Jade deelnemen aan een macaber spel op een feestje dat communicatie met de doden mogelijk maakt. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang waardoor wraakzuchtige geesten besluiten te blijven, waardoor een huiveringwekkende en spannende achtergrond ontstaat voor het verhaal.

Cobweb: mysterie en angst in een kinderkamer

Ondanks dat zijn ouders denken dat het slechts zijn verbeelding is verdiept Peters angst zich en begint hij te vermoeden dat ze een verschrikkelijk en gevaarlijk geheim verbergen. Hoewel 'Cobweb' gemengde recensies kreeg is het een prima poging in het horrorgenre al helemaal gezien het feit dat het Bodins regiedebuut is.

Tin & Tina: religie en horror hand in hand

Tin & Tina volgt Lola en Adolfo, een rouwend koppel dat worstelt met de nasleep van een pijnlijke abortus. Gedreven door de wens om de leegte in hun leven op te vullen besluiten ze om de tweeling Tin en Tina te adopteren. Vanaf het begin stralen de kinderen een griezelige en verontrustende aanwezigheid uit wat een duistere sfeer creëert in deze film die op een bijzondere manier religieuze elementen in een horrorcontext verwerkt.

Afbeelding: 'Evil Dead Rise', TMDB

Meer artikelen