De winnaar van 'Squid Game: The Challenge' onthuld in de seizoensfinale

DDavid Meijer 7 december 2023 13:48

Na tien afleveringen heeft 'Squid Game: The Challenge' eindelijk de winnaar van seizoen één gekroond. Tussen de finalisten Sam, Mai en Phill werd de strijd beslecht met een onverwacht spelletje Steen, Papier, Schaar. De winnaar ging naar huis met een prijs van $4.56 miljoen.

De finalisten en hun reis

De weg naar de finale was geen gemakkelijke. Sam, Mai en Phill begonnen niet als publieksfavorieten, maar naarmate het seizoen vorderde, ontpopten ze zich tot enkele van de beste spelers. Ze doorstonden samen de moeilijkste uitdagingen en vormden sterke banden met andere deelnemers. Dit bleek cruciaal in de zesde en zevende aflevering, waarin alle drie werden gered door een andere speler tijdens een test in de slaapzaal, waarmee het aantal spelers van 31 naar 20 werd teruggebracht.

Mai, Sam en Phill hebben allemaal hun positieve en negatieve momenten gehad. Mai kwam naar voren als een van de meest meedogenloze spelers, en richtte zich publiekelijk op Ashley voor eliminatie in een dobbelspel, vanwege haar gebrek aan teamwork tijdens de glazen brug-uitdaging. Phill onderscheidde zich als de MVP tijdens de 'circle of trust'-uitdaging, waarbij hij niet alleen twee keer juist raadde wie hem wilde aanvallen, maar ook de laatste deelnemer, Hallie Parrott, uitschakelde. Sam bleef een stabiele factor in de laatste afleveringen en bemiddelde in Mai's conflict met Ashley, terwijl hij zijn band met Phill verstevigde.

De onverwachte winnaar

In de finale van 'Squid Game: The Challenge' kwamen de overgebleven spelers samen voor een formeel diner waar hen drie knoppen werden gepresenteerd. Elke knop had een andere functie - groen redde de speler en liet hen een andere finalist kiezen om door te gaan, grijs had geen effect, en rood zorgde voor een onmiddellijke eliminatie. Mai drukte als eerste op een knop, die grijs bleek te zijn. Sam drukte op de volgende, wat resulteerde in een rode knop en zijn eliminatie. Uiteindelijk won Mai de finale met een spelletje Steen, Papier, Schaar en een geluksfactor bij het kiezen van de juiste sleutel voor de kluis. Ze ging naar huis met een gouden creditcard en een prijs van $4.56 miljoen.

Afbeelding: 'Squid Game: The Challenge', TMDB

Meer artikelen