Denis Villeneuve: 'Dune 2' belooft meer actie te bevatten en muzikaal te zijn

RRoos Verhoeven 5 december 2023 16:22

Denis Villeneuve, de regisseur van 'Dune', belooft dat de aankomende sequel 'Dune: Part Two' meer actiegericht en muzikaal zal zijn. Hoogtepunten uit het interview met Total Film magazine bespreken we kort hieronder.

Dune 2 belooft meer actie

Volgens regisseur Denis Villeneuve zal 'Dune: Part Two' aanzienlijk actiegerichter zijn dan het eerste deel. In een recent interview met Total Film magazine omschrijft hij de sequel als 'meer gespierd'. Deze verandering in benadering lijkt een reactie te zijn op kritieken van sommige filmliefhebbers die vonden dat de eerste Dune-film te weinig actie bevatte.

Een bijdrage aan de meer 'gespierde' look van de Dune-sequel is het feit dat de gehele film is opgenomen met IMAX-camera's. Dit is een aanzienlijke toename ten opzichte van de eerste film, waarbij slechts 35-40% van de opnames met IMAX-camera's werd gemaakt. Deze keuze zou moeten resulteren in een sterker visueel spektakel voor de kijkers.

Vaste spelers van de originele Dune-film, waaronder Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling en Javier Bardem, zullen ook in 'Dune: Part Two' verschijnen. Daarnaast zijn er enkele nieuwe namen toegevoegd aan de Dune-cast, waaronder Christopher Walken, Austin Butler, Florence Pugh en Léa Seydoux.

Denis Villeneuve hoopt op een derde Dune-film

Tijdens een recent interview met Empire heeft Denis Villeneuve aangegeven dat hij erg hoopt op een derde deel in de Dune-reeks. Als dit zou lukken zou dat voor hem een droom zijn. Deze wens van Villeneuve laat zien dat we wellicht (hopelijk!) nog niet klaar zijn met het uitgebreide universum van Dune.

Releasedatum Dune 2 vervroegd naar 1 maart 2023

Warner Bros. en Legendary hebben de releasedatum van 'Dune: Part Two' recentelijk vervroegd naar 29 februari 2024. De sequel stond oorspronkelijk gepland om te openen op 2 november 2023, maar werd uitgesteld naar 14 maart 2024 vanwege stakingen in Hollywood. De nieuwste datum is dus twee weken eerder dan daarvoor gepland.

Afbeelding: 'Dune: Part Two', TMDB

Meer artikelen