Denis Villeneuve neemt even pauze voor Dune 3

RRoos Verhoeven 7 februari 2024 10:35

Hoewel Denis Villeneuve enthousiast is over het vervolg, Dune Messiah, geeft hij aan dat hij eerst een pauze nodig heeft na de intensieve opnames van de twee eerste delen van Dune.

Villeneuve wil pauze na intensieve Dune opnames

Denis Villeneuve, de bekende regisseur van de Dune-films, heeft onlangs in een interview met Vanity Fair laten weten dat hij even wil 'uitrusten' na het afronden van Dune: Part Two. De eerste twee Dune-films werden achter elkaar opgenomen, waardoor het team 'geen seconde rust' had. Villeneuve en zijn producent (en echtgenote) Tanya Lapointe waren al in de pre-productie van Part Two op de ochtend na de Oscars van 2022, in scherp contrast met andere regisseurs die spraken over hun plannen voor vrije tijd. Het filmmakende echtpaar zou graag een echte pauze willen hebben en wat afstand willen nemen van Arrakis, de planeet waar de Dune-saga zich afspeelt.

Cliffhanger aan het eind van Dune: Part Two

Volgens Villeneuve zal Dune: Part Two eindigen met een spannende cliffhanger. Net als in de roman uit 1965 zal het vervolg eindigen met 'het begin van iets dat uit de hand loopt', iets waar Villeneuve grote voorstander van is. Hij is zelfverzekerd over hoe deel twee het verhaal afrondt en heeft bevestigd dat zijn uiteindelijke verfilming van Dune Messiah uit 1969 een tijdsprong van 12 jaar zal hebben. Het scenario voor Messiah wordt momenteel uitgewerkt en als erkend fan van de boeken van Frank Herbert, kijkt hij ernaar uit om 'het einde van de boog van Paul Atreides' te bereiken.

Villeneuve heeft de wens uitgesproken dat een eventuele Dune Messiah-film beter zal zijn dan Part Two en dat het zich zal onderscheiden van zijn voorgangers. Volgens hem zou een pauze daarbij kunnen helpen, omdat dit ervoor zorgt dat hij niet 'vervalt in een vocabulaire dat al is gedefinieerd door de eerste twee films'. Hoewel hij openstaat voor het maken van iets anders in de tussentijd, is dit geen zachte bevestiging van iets specifieks, slechts een erkenning dat het gezond zou zijn om even een stap terug te doen uit de franchise.

Afbeelding: 'Dune: Part Two', TMDB

Meer artikelen