Denzel Washington kruipt voor Netflix in de huid van Hannibal voor nieuwe historische epos

KKees van den Berg 14 november 2023 19:45

Het is officieel: Denzel Washington zal de rol van Hannibal gaan vertolken in een nieuwe historische epos op Netflix. De film is gebaseerd op het verhaal van de Carthaagse generaal Hannibal, die wordt gezien als een van de grootste militaire bevelhebbers uit de geschiedenis.

Denzel Washington als Hannibal in Netflix film

Het langverwachte nieuws is eindelijk officieel: Denzel Washington gaat de rol van de historische krijgsheer Hannibal spelen in een nieuwe Netflix film. Al sinds 2002 zijn er geruchten dat Washington deze rol zou gaan vertolken, toen er een Hannibal-project in de maak was bij Fox. De film wordt geregisseerd door Antoine Fuqua, de regisseur van The Equalizer 3.

Verhaal van Carthaagse generaal Hannibal

De film vertelt het verhaal van de echte Carthaagse generaal Hannibal, die bekend staat als een van de grootste militaire bevelhebbers in de geschiedenis. De film zal zich richten op de cruciale veldslagen die hij leidde tegen de Romeinse Republiek tijdens de Tweede Punische Oorlog, waaronder zijn beroemde oversteek van de Alpen.

Hannibal's cruciale veldslagen tegen Rome

De film is gebaseerd op de echte krijger Hannibal, die cruciale veldslagen leidde tegen de Romeinse Republiek. Een van de belangrijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Punische Oorlog was toen Hannibal de Alpen overstak, een van de meest gevierde militaire prestaties in de oude geschiedenis. Deze indrukwekkende overwinning zal waarschijnlijk een belangrijk onderdeel zijn van de aankomende film.

Het is te verwachten dat de film de beroemde oversteek van de Alpen door Hannibal gaat tonen. Deze beruchte manoeuvre, inclusief cavalerie en oorlogsolifanten, omzeilde een groot deel van de landverdediging van de Republiek en vermeed de door de Romeinse marine gedomineerde zeeën volledig. Deze verbluffende overwinning zag Hannibal het grootste deel van Zuid-Italië bezetten voor een periode van 15 jaar.

Het script van de film is geschreven door John Logan, ook bekend als de schrijver van het bekroonde epos Gladiator. De productie van de film is in handen van Washington, Fuqua, Erik Olsen en Adam Goldworm. Met deze combinatie van talent belooft de film een indrukwekkend historisch epos te worden.

Meer artikelen