Diablo Cody wil gaan werken aan 'Jennifer's Body 2'

DDavid Meijer 29 januari 2024 09:04

Diablo Cody, bekend van de films 'Lisa Frankenstein' en 'Juno', wil een vervolg maken op haar cultklassieker 'Jennifer's Body'. Ze is op zoek naar partners die net zo enthousiast zijn over het project en bereid zijn om te investeren.

Cody wil 'Jennifer's Body' terugbrengen

Diablo Cody, de met een Oscar bekroonde scenariste van 'Lisa Frankenstein' en 'Juno', heeft onthuld dat ze een vervolg wil maken op 'Jennifer's Body'. Deze film uit 2009, met Megan Fox in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een populaire middelbare scholier die na een mislukt satanisch ritueel bezeten raakt door een seksbeluste demon. Amanda Seyfried speelt de rol van Jennifer's (Fox) bescheiden beste vriendin die het egoïstische terreurbewind van Jennifer confronteert. De film werd geregisseerd door Karyn Kusama.

Eerste ontvangst van 'Jennifer's Body' was teleurstellend

Cody herinnert zich dat ze zich vernederd voelde toen 'Jennifer's Body' uitkwam. De film was nauwelijks winstgevend en werd in de doofpot gestopt vanwege een 'seksistische' marketingcampagne, zoals regisseur Kusama eerder uitlegde. Cody omarmt nu echter de cultstatus van 'Jennifer's Body' 15 jaar later. Ze licht toe dat ze eerst dacht: 'Waar was dit publiek toen ik het nodig had?' Maar realiseerde zich later dat het publiek er gewoon nog niet was.

Cody heeft daarnaast onthuld dat ze werkt aan een onafgewerkt script dat ze zelf als heel heftig beschrijft. Ze heeft echter niet gespecificeerd of dit script is bedoeld voor het vervolg op 'Jennifer's Body' of voor een ander project.

'Jennifer's Body' herbekeken in liefdadigheidslezing

In 2023 werd 'Jennifer's Body' opnieuw onder de aandacht gebracht tijdens een liefdadigheidslezing als onderdeel van Film Independent's Live Read Series. Actrices Rachel Sennott en Ella Purnell namen toen de rollen van Jennifer (oorspronkelijk gespeeld door Megan Fox) en Needy (oorspronkelijk gespeeld door Amanda Seyfried) op zich. Cody gaf toen aan dat niets haar gelukkiger maakt dan wanneer iemand naar haar toe komt en haar vertelt dat ze van deze film houden.

Afbeelding: 'Jennifer's Body', TMDB

Meer artikelen