Disney kondigt 4K UHD-releases aan van James Camerons legendarische films

RRoos Verhoeven 15 november 2023 19:39

Voor het eerst kondigt Disney aan dat een aantal legendarische films van regisseur James Cameron de komende maanden beschikbaar zullen zijn op 4K UHD. Onder deze films bevinden zich Aliens, The Abyss, True Lies, beide Avatar films en meer.

James Cameron's films op 4K UHD

In een recente aankondiging heeft Disney bekend gemaakt dat ze in de komende maanden een aantal legendarische films van regisseur James Cameron zullen uitbrengen op 4K UHD. Dit is de eerste keer dat deze films in dit formaat beschikbaar zullen zijn. Onder de aangekondigde films bevinden zich bekende titels als Aliens, The Abyss, True Lies, en beide Avatar films. Het belooft dus een spannende tijd te worden voor fans van deze klassieke films.

Titanic 25th Anniversary Collector's Edition

De eerste film die op 4K UHD beschikbaar zal zijn, is de Titanic 25th Anniversary Collector’s Edition. Deze speciale editie van de film zal worden uitgebracht op 4K Ultra HD Blu-ray en zal ook beschikbaar zijn bij digitale retailers. De geplande release datum is 5 december 2023. Dus maak je klaar om het tragische liefdesverhaal van Jack en Rose opnieuw te beleven in een nog nooit eerder geziene kwaliteit.

Meer 4K UHD releases in december

Nog voordat het jaar eindigt, zullen een aantal andere films van James Cameron ook beschikbaar worden in 4K Ultra HD. Op 12 december 2023 zullen Aliens, The Abyss, True Lies, Avatar, en Avatar: The Way of Water allemaal beschikbaar zijn op verschillende digitale platforms. Deze platforms zijn onder andere Prime Video, Apple TV, en Fandango/Vudu. Dit is een perfecte gelegenheid om tijdens de kerstvakantie te genieten van deze klassieke films in de beste beeldkwaliteit.

Na de digitale releases, komt Disney ook met fysieke uitgaven. Op 19 december 2023 worden speciale blu-ray-edities van Avatar en Avatar: The Way of Water uitgebracht. Dit geeft fans de mogelijkheid om de fysieke versie van deze films aan hun collectie toe te voegen. Voor de echte verzamelaars zullen er ook 4K Collector’s Editions en Limited Edition Steelbooks beschikbaar zijn.

En het feest stopt niet na 2023. Disney heeft ook aangekondigd dat ze op 12 maart 2024 fysieke 4K Ultra HD blu-ray versies van Aliens, The Abyss, en True Lies zullen uitgeven. Net als de Avatar-films, zullen deze films beschikbaar zijn in 4K Collector's Editions. Deze edities zullen een 4K-kopie van de film, een blu-ray-kopie van de film, en een digitale code bevatten.

Afbeelding: 'Avatar: The Way of Water', TMDb

Meer artikelen