Disney lijkt 'Indiana Jones'-filmreeks te cancellen na teleurstellende box office

DDavid Meijer 15 november 2023 14:34

Na de teleurstellende prestaties van de laatste Indiana Jones-film 'The Dial of Destiny' lijkt Disney niet van plan te zijn om de franchise voort te zetten. Met Harrison Fords laatste optreden als de iconische avonturier en een onbevredigende opbrengst van 375 miljoen dollar, lijkt het doek definitief te vallen voor Indiana Jones.

De flop van 'The Dial of Destiny'

Ondanks dat dit jaar al meerdere succesvolle blockbusters zijn verschenen, zoals Barbie en Oppenheimer, was de laatste Indiana Jones-film, 'The Dial of Destiny', een grote teleurstelling. Harrison Ford was voor de laatste keer te zien als de legendarische avonturier, maar helaas kon de film niet rekenen op het succes waar vele fans op hoopten. Voor Disney betekent dit een enorme financiële klap.

'The Dial of Destiny' had een aanzienlijk prijskaartje van ongeveer 300 miljoen dollar, maar de opbrengst was verre van overtuigend met slechts 375 miljoen dollar. Met zo'n matige opbrengst leed Disney een verlies van ongeveer 100 miljoen dollar op deze film. Het lijkt erop dat het publiek niet meer warm liep voor de inmiddels bejaarde Ford als Indiana Jones.

Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/TonCBoJEY8E

Onzekere toekomst voor Indiana Jones

De toekomst van de Indiana Jones-franchise lijkt onzeker. Disney lijkt te worstelen met de volgende stappen. 'The Dial of Destiny' zal vanaf volgende maand te zien zijn op de streamingdienst Disney+, maar volgens de Disney-website is dit de vijfde en laatste Indiana Jones-film. Hoewel Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy aangaf dat ze een serie niet uitsluiten, zijn er op dit moment geen plannen om Indiana Jones te vervangen.

Afbeelding: 'Indiana Jones and the Dial of Destiny', TMDb

Meer artikelen