Disney Plant Reductie van MCU Films & Focust op Nieuwe Franchises

RRoos Verhoeven 11 februari 2024 09:12

Disney gaat een verandering in strategie aanbrengen in de Marvel Cinematic Universe (MCU) door het aantal nieuwe films te verminderen en meer te focussen op sequels en franchises. Deze veranderingen moeten de kwaliteitsproblemen van de MCU aanpakken.

Verschuiving naar Sequels en Franchises

Disney is van plan om de strategie van de Marvel Cinematic Universe te veranderen door meer te focussen op sequels en franchises. Dit is een opmerkelijke verschuiving, aangezien de MCU tot nu toe bekend stond om zijn uitgebreide output van nieuwe films. Deze nieuwe focus zou de kwaliteit van de MCU-films moeten verbeteren, die in de laatste jaren onder vuur is gekomen vanwege een waargenomen vermindering van kwaliteit.

Vermindering van het aantal Marvel Films

Een ander belangrijk onderdeel van Disney's nieuwe strategie is de vermindering van het aantal nieuwe films dat Marvel Studios produceert. In plaats van te proberen een groot volume aan content te produceren, lijkt het erop dat Disney nu meer waarde hecht aan de kwaliteit van de films. Dit zou moeten leiden tot minder films, maar hopelijk wel films van hogere kwaliteit.

Deze veranderingen in strategie zijn bedoeld om de grootste problemen aan te pakken waarmee de MCU te maken heeft gehad. Deze problemen omvatten onder andere kritiek op de kwaliteit van de films en de overvloed aan nieuwe releases. Door de focus te verleggen naar sequels en franchises en het aantal nieuwe releases te verminderen, hoopt Disney deze problemen aan te pakken en de kwaliteit van de MCU te verbeteren.

Afbeelding: 'The Marvels', TMDB

Meer artikelen