Disney-producent verzekert: 'Het verhaal van Frozen 3 wordt geweldig'

DDavid Meijer 28 december 2023 10:14

Een update over Frozen 3 is onlangs vrijgegeven door een Disney Animation executive. Ondanks het enorme succes van Frozen 2 duurde het tot februari 2023 voordat de derde film officieel werd aangekondigd. Tevens is een Frozen 4 aangekondigd en het lijkt erop dat de volgende twee films nog meer met elkaar verweven zullen zijn dan voorheen.

Het enorme succes van Frozen 2

Frozen 2 heeft het record van de meest winstgevende Disney Animation film ooit verbroken, met een ongelooflijke opbrengst van $1.45 miljard aan de wereldwijde box office. Ondanks dit succes was het wachten op de officiële aankondiging van een derde film in de franchise. Tot verrassing van velen kwam deze aankondiging pas in februari 2023.

Naast de aankondiging van Frozen 3, heeft Disney's CEO Bob Iger onlangs bekendgemaakt dat er ook gewerkt wordt aan een Frozen 4. Het lijkt er dus sterk op dat fans van de franchise zich kunnen verheugen op nog meer ijzige avonturen in de nabije toekomst.

In een recent interview met Disney merkte Frozen-regisseur Jennifer Lee op dat de volgende twee films in de reeks mogelijk nog meer verweven zullen zijn dan de vorige films. Ze suggereerde zelfs dat het verhaal zo complex zou kunnen zijn dat het 'niet in één film past'.

Vertrouwen in het succes van Frozen 3

De producent van de eerste twee Frozen films Peter Del Vecho gaf in een exclusief interview met The Direct zijn visie op de aankomende Frozen 3-film. Del Vecho benadrukte dat ze bij Disney alleen sequels maken als ze geloven dat er genoeg verhaal is om te vertellen. Hij voegde eraan toe dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Frozen 3 'geweldig' gaat worden.

De verwachtingen van fans voor Frozen 3

Veel fans van de Frozen franchise hebben aangegeven dat ze hopen dat de lore van de elementaire geesten dieper wordt verkend in de komende films. Met Elsa als de vijfde geest en haar avonturen in het Enchanted Forest zou het logisch zijn om dit deel van de wereld verder uit te diepen. Dit zou kunnen betekenen dat Elsa's zus Anna, die nu een heel koninkrijk runt, meer in de spotlight komt te staan in de derde film.

Afbeelding: 'Frozen II', TMDB

Meer artikelen