Disney verkleint het MCU: Maximaal 3 films en 2 series per jaar

RRoos Verhoeven 8 mei 2024 15:42

Disney CEO Bob Iger heeft aangekondigd dat het bedrijf het aantal Marvel films en series gaat terugbrengen. De focus ligt voortaan op kwaliteit boven kwantiteit met niet meer dan drie films en twee series per jaar.

Veranderingen in Marvel's film- en serie-output

Disney, onder leiding van CEO Bob Iger, heeft aangekondigd de output van het Marvel Cinematic Universe (MCU) te gaan verkleinen. In plaats van vier series per jaar gaat het entertainmentbedrijf zich richten op twee series per jaar. Ook het aantal films wordt teruggebracht: van vier naar drie per jaar. Deze ingrijpende verandering maakt deel uit van Disney's strategie om te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit, vooral waar het Marvel betreft.

Focus op kwaliteit boven kwantiteit

De beslissing om het aantal Marvel series en films te verkleinen past binnen Disney's algehele strategie om de output te verlagen en meer te focussen op de kwaliteit van de producties. Volgens Iger is dit vooral waar voor Marvel. De veranderingen dragen bij aan het behouden van de hoge kwaliteit van het Marvel Universum dat fans gewend zijn. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om nog meer aandacht en zorg te besteden aan de creatie van elke individuele film of serie.

CEO Bob Iger liet weten dat Disney zich momenteel meer richt op franchise films. Echter, het bedrijf is van plan om meer balans aan te brengen tussen sequels en originele films. Met name op het gebied van animatie hebben originele films en animaties van Disney en Pixar de voorbije jaren gedomineerd. Desalniettemin is er een verschuiving gaande om meer te leunen op sequels. Daarbij wordt aangestipt dat bekende IP's minder marketingkosten met zich meebrengen.

Afbeelding: 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania', TMDB

Meer artikelen