Disney viert 100-jarig bestaan met de release van 'Wish'

KKees van den Berg 21 november 2023 12:59

Disney markeert zijn 100-jarig bestaan met de release van de animatiefilm 'Wish'. Een speciale kijk achter de schermen toont de inspiratie achter de personages en de subtiele knipogen naar de klassieke Disney-films.

Een unieke blik op Disney's hoofdkantoor

Disney viert zijn 100-jarig bestaan met de release van de animatiefilm 'Wish'. Ter ere van deze mijlpaal gaf het Walt Disney Animation Studios de pers een exclusief kijkje achter de schermen op hun iconische hoofdkantoor in Burbank, bekend om zijn embleem van de tovenaarshoed. De productie van 'Wish' haalt zijn inspiratie uit het historische erfgoed van Disney en belooft een waar spektakel te worden.

De gelukkige bezoekers kregen ook de kans om een tekenles te volgen met Griselda Sastrawinata-Lemay, de productie- en kostuumontwerper van de film. Tijdens deze unieke ervaring leerden de deelnemers hoe ze het personage Star uit de film konden tekenen. Dit gaf een diepere inzicht in het creatieve proces achter de ontwikkeling van de personages.

Bekijk hier de officiële trailer:

Historische inspiratie voor personages in 'Wish'

Sastrawinata-Lemay legde tijdens de tekenles uit hoe ze de rijke geschiedenis van Disney Animation heeft gebruikt om de personages en omgevingen van 'Wish' te vormen. Een van de hoofdpersonages, Star, heeft bijvoorbeeld een hartvormig gezicht dat geïnspireerd is op Mickey Mouse. Bovendien is Star, net als Tinker Bell, een stil figuur die magisch stof verspreidt.

'Wish' knipoogt naar klassieke Disney-personages

Star is niet het enige personage in 'Wish' dat een knipoog geeft naar de klassieke Disney-personages. De vrienden van het hoofdpersonage Asha, gespeeld door Ariana DeBose, vertonen opvallende gelijkenissen met de zeven dwergen uit Sneeuwwitje. Zo representeert Safi het personage Sneezy, Simon is de evenbeeld van Sleepy, Dario representeert Dopey, en Gabo lijkt sterk op Grumpy.

Meer artikelen