Disney's magie verbleekt: Bedrijf erkent misstap met consumenten in recent SEC-rapport

DDavid Meijer 29 november 2023 15:43

Disney lijkt de kosten van zijn politieke en sociale agenda volledig te erkennen. Dit blijkt uit recente aangiften bij de Securities and Exchange Commission (SEC), waarin Disney meldt dat ze risico's lopen door niet aan te sluiten op de publieke smaak en consumentenvoorkeuren voor entertainment, reizen en consumentenproducten.

Disney erkent risico's in SEC-rapport

In recente documenten ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), geeft Disney toe dat ze risico's lopen door misafstemming met de publieke smaak en consumentenvoorkeuren voor entertainment, reizen en consumentenproducten. Dit heeft invloed op de vraag naar hun entertainmentaanbod en producten en de winstgevendheid van hun bedrijf. Het bedrijf geeft toe dat het in financieel zwaar weer verkeert en dat de magie aan het vervagen is.

Disney's nieuwste animatiefilm, Wish, heeft niet voldaan aan de verwachtingen van de box office. Volgens een rapport van Variety, heeft de film slechts een teleurstellende $19,5 miljoen opgebracht in het openingsweekend, en een totaal van $31,7 miljoen in de vijf daaropvolgende dagen. De film was geprojecteerd om de topplaats te behalen over een gezinsgericht vakantieweekend met een geschatte $35 miljoen voor het weekend en projecties tussen $40 miljoen tot $50 miljoen voor de volgende werkdagen.

De SEC-onthulling benadrukt de risico's die Disney loopt met betrekking tot de mogelijke misafstemming met de voorkeuren van consumenten in entertainment, reizen, en consumentenproducten. Deze misafstemming is nadelig voor de inkomsten en winstgevendheid van Disney wanneer hun aanbod en producten onvoldoende consumentenacceptatie bereiken. Daarnaast lopen ze reputatierisico's als gevolg van uiteenlopende publieke percepties van hun standpunten over zaken van publiek belang.

Disney's politieke strijd met ouders

Het is geen geheim dat Disney een politieke strijd voert tegen de voorkeuren van Amerikaanse ouders, de primaire consument van het Walt Disney Company. Kinderen zullen bijna alles bekijken wat ze tot een bepaalde leeftijd getoond krijgen, dus het zijn de ouders die overwonnen moeten worden in de marketing voor elk Disney-product of ervaring. Ouders en toekomstige ouders worden volgens een studie uit 2022 in de Proceedings of the Royal Society geassocieerd met verhoogd sociaal conservatisme.

Aanzienlijke financiële tegenslag voor Disney

Disney's financiële tegenslag lijkt aanzienlijk te zijn aangezien er melding wordt gemaakt van een miljard dollar verlies toe te schrijven aan vier recente filmflops. Het bedrijf erkent dat ze te maken hebben met een daling van de binnenlandse advertentie-inkomsten: "Door een daling van 14% van minder impressies, wat een lagere gemiddelde kijkerschap weerspiegelt, deels gecompenseerd door een stijging van 7% van hogere tarieven."

Meer artikelen