Disney's nieuwe 'Alien'-prequelserie heeft een cruciale rol

RRoos Verhoeven 2 december 2023 18:04

Disney's aankomende Alien-prequelserie speelt een veel grotere rol in de heropleving van de miljarden franchise dan we ooit hadden gedacht. Met nieuwe castingkeuzes en een frisse kijk op het Alien-universum is de serie er één om in de gaten te houden.

De cruciale rol van de Alien prequel serie

De aankomende Alien-prequelserie, met de nieuw aangekondigde casting van Timothy Olyphant, belooft een belangrijke rol te spelen in de heropleving van de franchise. De franchise, die ooit gelanceerd werd door Ridley Scott's originele film in 1979 en sindsdien een breed scala aan films, videogames, comics en meer heeft voortgebracht, kent de laatste jaren een daling in populariteit en interesse. Deze serie zou echter wel eens de sleutel kunnen zijn in het geheel.

In tegenstelling tot eerdere Alien-projecten zal de prequelserie zich afspelen op aarde, enkele decennia in de toekomst. De serie belooft een frisse blik op het Alien universum door zich te focussen op de leidinggevenden van bedrijven die concurreren met de franchise's Weyland-Yutani Corporation. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor het verkennen van de machtsdynamiek en corruptie achter de bekende Alien-horror.

Olyphant's synth rol onthult meer over de Alien prequels

De casting van Justified ster Timothy Olyphant als een mysterieus synth personage in de serie creëert een intrigerende link naar de prequelpersonages van Michael Fassbender. In de Alien-wereld worden synthetics, ofwel androïden, vaak gebruikt door bedrijven zoals Weyland-Yutani en Olyphant's casting kan ons eindelijk meer inzicht geven in de oorsprong en doelen van deze synthetics.

Meer artikelen