Dune 2: Zendaya's rol als Chani herstelt een belangrijke tekortkoming in het boek

KKees van den Berg 29 januari 2024 17:16

In Dune: Part Two zal Zendaya's personage Chani een grotere rol spelen, waardoor niet alleen tekortkomingen in eerdere filmadaptaties van Dune worden gecorrigeerd, maar ook die in het originele boek zelf. Dit zijn de belangrijkste punten die uit het artikel naar voren komen.

Chani krijgt prominentere rol in Dune 2

Hoewel Chani in Dune: Part One bijna niet voorkomt, zal ze in Dune: Part Two een prominentere rol krijgen. Hiermee wordt een probleem opgelost dat zowel bij eerdere filmversies van Dune als in het originele boek zelf aanwezig was. Door Chani meer in de spotlights te zetten, kan dit tekortkoming worden aangepakt zonder afbreuk te doen aan de canon van Dune.

In tegenstelling tot Dune: Part One dat bijna exact in het midden van het originele boek van 1965 stopt, heeft Dune: Part Two meer ruimte om het verhaal verder te ontwikkelen. Er zijn verschillende belangrijke momenten tussen het einde van deel één en het einde van deel twee, waaronder de geboorte van Paul's zus Alia, de openbaring dat Baron Harkonnen Jessica's vader is, en de liefdesrelatie tussen Paul en Chani. Deze laatste relatie wordt in Dune: Part Two meer belicht en uitgewerkt.

Diepere uitwerking van Paul en Chani's relatie

Dune: Part Two richt zich meer op Chani en haar relatie met Paul. In eerdere versies van het verhaal, zowel op film als in het boek, wordt hun relatie snel en oppervlakkig behandeld. Denis Villeneuve, de regisseur, kiest er in Dune: Part Two voor om Chani meer te betrekken in het verhaal en haar invloed tastbaarder te maken. Dit zorgt voor een realistischere ontwikkeling van hun relatie, wat zowel het karakter van Chani als het verhaal ten goede komt.

Afbeelding: 'Dune: Part Two', TMDB

Meer artikelen