'Dune: Part Two': Christopher Nolan vergelijkt sequel met 'Empire Strikes Back'

KKees van den Berg 7 februari 2024 15:32

Christopher Nolan heeft hoge lof voor 'Dune: Part Two' en vergelijkt de aankomende sequel met het iconische 'Empire Strikes Back' uit de originele Star Wars-trilogie. Deze vergelijking is een grote eer, gezien Nolans status in de filmindustrie.

Nolan's vergelijking van 'Dune' met 'Star Wars'

Tijdens een recente Q&A tussen Christopher Nolan en 'Dune: Part Two'-filmmaker Denis Villeneuve, prees Nolan de nieuwe sciencefiction-epos van zijn vriend. Nolan en Villeneuve hebben duidelijk veel respect voor elkaars werk. Nolan vergeleek de aankomende 'Dune'-sequel met één van de beste sciencefiction-/fantasyfilms aller tijden, wat een enorme compliment is.

Creatieve sprong in 'Dune'-sequels

Nolan stelt dat de creatieve sprong die duidelijk zichtbaar was tussen de eerste 'Star Wars'-film en 'Empire', vergelijkbaar is met de sprong tussen de twee 'Dune'-films. Dit is een groot compliment, aangezien velen hoopten dat 'Part Two' gewoon de kwaliteit van de eerste film zou evenaren.

'Dune: Part One' behaalt Oscar-succes

'Dune: Part One' verdiende 10 Oscar-nominaties en won er zes, voornamelijk in technische categorieën zoals cinematografie, VFX en productieontwerp. Als 'Part Two' op de een of andere manier nog succesvoller kan zijn, zou het net als de eerste een krachtpatser kunnen zijn tijdens het awardseizoen.

We hoeven niet lang meer te wachten: Dune: Part Two is vanaf donderdag 29 februari 2024 in de bioscoop te zien. Met de hoge verwachtingen die Nolan voor deze sequel heeft uitgesproken wordt er dor iedereen met spanning uitgekeken naar deze release.

Afbeelding: 'Dune: Part Two', TMDB

Meer artikelen