'Dune'-reeks: Denis Villeneuve stopt na 'Dune 3'

RRoos Verhoeven 3 februari 2024 16:46

Regisseur Denis Villeneuve, bekend van de film 'Dune', is van plan om na het derde deel van de serie te stoppen. Ondanks dat de boekenreeks van Frank Herbert meer delen bevat, voelt Villeneuve dat 'Dune Messiah' de laatste film moet zijn die hij regisseert.

Villeneuve plant einde aan Dune-reeks

Denis Villeneuve, de regisseur achter de recente 'Dune'-film en de aankomende 'Dune: Part Two', heeft aangegeven dat hij na één mogelijke volgende film wil stoppen met de reeks. Hoewel er geen groen licht is gegeven door Warner Bros. voor een derde film, zal die, als het gebeurt, de laatste zijn die Villeneuve regisseert. Een beslissing die hij maakt ondanks het feit dat de boekenreeks van Frank Herbert meer delen bevat.

Ondanks dat er nog geen officiële aankondiging is over een derde 'Dune'-film, heeft Villeneuve bevestigd dat het script momenteel wordt geschreven. Hij onthulde dit in een interview met Time Magazine. Hoewel het scenario bijna klaar is, is het nog niet af. Villeneuve gaf aan dat de realisatie van een derde film tijd zal kosten, maar dat het logisch zou zijn om nog een film te maken.

Fans kijken uit naar Dune: Part Two

Terwijl Villeneuve al bezig is met plannen voor het derde deel, kunnen fans niet wachten op de release van 'Dune: Part Two'. In deze film zal de hoofdpersoon, Paul, een nieuw pad moeten inslaan om een volwaardige Fremen te worden. Dit houdt onder andere in dat hij een leviathan (zandworm) moet berijden. Ondertussen ontvouwt zich elders in het universum een subplot rond prinses Irulan, de dochter van keizer Shaddam IV, die vreest dat haar vader de troon verliest.

Meer artikelen