Easter egg gespot in Netfilx-film 'Chicken Run: Dawn of the Nugget'

DDavid Meijer 21 december 2023 07:58

Netflix-kijkers hebben een opvallend detail ontdekt in de familiefilm Chicken Run: Dawn of the Nugget. Een bekend personage van Aardman maakt een verrassende terugkeer, waardoor kijkers letterlijk kippenvel krijgen. Daarnaast is er controverse over de stemacteurs uit het origineel.

Feathers McGraw maakt verrassende comeback

Kijkers van Netflix hebben een opvallend detail opgemerkt in de nieuwe film Chicken Run: Dawn of the Nugget van animatiehuis Aardman. Terwijl de kippenkarakters, waaronder Bella Ramsey's Molly, samen op het scherm verschijnen, merkten de oplettende kijkers dat ze gezelschap kregen van een bekend gezicht. Feathers McGraw, het griezelige pinguïnpersonage uit de Wallace en Gromit-film The Wrong Trousers uit 1993 maakt een verrassende comeback. Deze onverwachte verschijning bracht bij meerdere kijkers de rillingen op het lijf.

Het duistere verleden van Feathers McGraw

Feathers McGraw is geen onbekende in de wereld van Aardman-animaties. In zijn debuutfilm The Wrong Trousers ontvouwde deze sluwe pinguïn een duister plan om een diamant te stelen uit een museum, met nietsvermoedende Wallace als zijn handlanger. Hij vermomde zich als kip, waardoor hij onopgemerkt kon blijven terwijl hij zijn sinistere plan uitvoerde. Zijn ware identiteit als gezochte crimineel werd pas onthuld toen Gromit, de slimme hond, hem ontmaskerde. Dit maakte Feathers tot een angstaanjagend personage voor zowel de personages in de film als de kijkers.

Naast de opvallende Easter egg, heeft de film Chicken Run: Dawn of the Nugget nog een andere twist. De originele stemactrice van het hoofdpersonage Ginger, Sawalha, beweerde dat ze werd gedropt voor het vervolg omdat haar stem volgens de producenten 'te oud' zou klinken. Dit leidde tot aardig wat ophef. Regisseur Sam Fell reageerde op de controverse door te stellen dat hij de originele cast adoreerde, maar de nieuwe film meer als een herstart dan als een vervolg zag. Hierdoor was er ruimte om de gehele cast te heroverwegen, waaronder de rol van Sawalha.

Meer artikelen