'Echo' zet een uitstekend plot voor Kingpin neer, maar kan Marvel hiermee door?

RRoos Verhoeven 14 januari 2024 14:12

Echo, de miniserie gericht op Kingpin's dove luitenant Maya Lopez, zet een spannend plot neer voor dit personage. Maar zal Marvel in staat zijn dit plot goed uit te voeren, gezien de recente ontwikkelingen in het MCU?

Transformatie van Kingpin door Echo

Echo, de miniserie die zich richt op Kingpin's dove luitenant Maya Lopez, heeft Vincent D'Onofrio's schurk wederom op de voorgrond gebracht. In dit verhaal kan Kingpin echter een heel ander persoon worden dan hij was. Dit betekent dat zijn toekomstige verschijningen, of het nu op een Disney+-serie of in een MCU-film is, een nieuwe versie van dit personage kunnen presenteren. Maar voor dit gebeurt, moet Marvel iets waarmaken dat het heeft opgezet, iets dat het MCU de laatste tijd niet veel heeft gedaan.

Het interessante plot dat Echo neergezet heeft, kan echter in het gedrang komen door de huidige reorganisatie binnen het MCU. Na een jaar van teleurstellingen en de carrière-implosie van Jonathan Majors, de onlangs verbannen speerpunt van de franchise, lijkt Marvel momenteel in een herstructurering te zitten. In deze context voelt Echo als een bijzaak die Marvel op Disney+ en Hulu heeft gedumpt, simpelweg omdat het iets is dat ze gemaakt hebben en dus maar beter kunnen gebruiken.

Maya's kracht en de mogelijke impact op Kingpin

Aan het einde van Echo, maakt Maya enkele krachtige bewegingen tegen Kingpin's organisatie. Kingpin ziet dit en probeert tevergeefs Maya ervan te overtuigen dat hij nog steeds aan haar zijde staat. Maya weigert echter, waarna Kingpin zijn mannen verzamelt en zich voorbereidt om de lokale Pow Wow te overvallen. Ondanks deze serieuze dreiging, is er geen significante actiescène. In plaats daarvan gebruikt Maya de kracht van haar voorouders om Kingpin's geheugen te veranderen. Dit kan in de toekomst grote gevolgen hebben voor Kingpin's karakter.

Toekomstige rol en verandering van Kingpin in het MCU

Na de gebeurtenissen in Echo zijn er twee belangrijke vragen. Zal D'Onofrio's Kingpin in de toekomst een belangrijke rol spelen? En als dat zo is, zal hij dan anders zijn als gevolg van wat Maya deed? En met de geruchten over een nieuwe Daredevil-serie, zou het kunnen dat Kingpin daar zal verschijnen. Echter, als Kingpin slechts een cameo wordt, en niet verandert, dan zou dat de hele oefening van het hebben van hem in de serie zinloos maken.

Ondanks de opgebouwde hype rond Kingpin is er scepsis rond de vraag of het MCU in staat zal zijn om het personage goed te implementeren in de toekomst. Met de huidige crisis in het MCU, lijkt het erop dat er binnen de franchise enkele veranderingen op komst zijn. Er is echter geen garantie dat deze veranderingen gunstig zullen zijn voor de gedeelde-universum-verhaallijnen na deze semi-pauze. Hopelijk wordt deze nieuwe kijk op Kingpin in ieder geval geen verloren plotdraad in het MCU.

Meer artikelen