Een kijkje in het creatieve proces van Apes-film 'Kingdom of the Planet of the Apes'

DDavid Meijer 20 december 2023 17:38

De nieuwe 'Planet of the Apes'-film 'Kingdom of the Planet of the Apes' geregisseerd door Wes Ball, werd oorspronkelijk gepitcht als een 'Apocalypto met apen'. De film belooft een groots avontuur te worden geïnspireerd door de film 'Apocalypto' van Mel Gibson. Er zijn al teases uitgebracht van enkele grote scènes door VFX supervisor Erik Winquist.

Inspiratie uit 'Apocalypto' voor nieuwe Apes-film

Regisseur Wes Ball gooide bij de pitch van 'Kingdom of the Planet of the Apes' hoge ogen door de film te vergelijken met 'Apocalypto', de film uit 2006 van Mel Gibson die het verhaal vertelt van de Maya's in het 16e-eeuwse Mexico. Een vergelijking die suggereert dat de nieuwe Apes-film een soortgelijk avontuurlijk en historisch karakter zal hebben.

In het middelpunt van dit avontuur staat Noa, een jonge aap die een gevaarlijke reis moet ondernemen. Dit doet denken aan de heldentocht van de jonge Maya uit 'Apocalypto'. Het lijkt erop dat Noa's verhaal net als dat van de jonge Maya een epische reis vol uitdagingen en gevaren zal zijn.

Nieuwe richting voor de 'Planet of the Apes'-franchise

In tegenstelling tot de Caesar-trilogie die bekendstaat om zijn zwaardere thema's en serieuzere toon, neemt Wes Ball's 'Kingdom of the Planet of the Apes' een meer avontuurlijke wending. Hoewel het de essentie van de Apes-franchise behoudt belooft de film een lichtere en spannendere kijk op het verhaal van de apenwereld.

'Bijbelse' achtervolging op het water

VFX supervisor Erik Winquist heeft al een aantal grote scènes onthuld, zoals een achtervolgingsscène op het water die hij 'Bijbels' noemt, suggererend dat de film enkele epische en dramatische momenten zal bevatten geïnspireerd door traditionele Bijbelse verhalen. Het belooft daarmee een spectaculaire visuele ervaring te worden.

https://twitter.com/empiremagazine/status/1736809250553573505

In 'Kingdom of the Planet of the Apes' zien we een aantal bekende gezichten. Owen Teague, bekend van 'It', speelt een hoofdrol, en wordt ondersteund door Freya Allan uit 'The Witcher', William H. Macy uit 'Fargo', Kevin Durand uit 'Locke & Key', en meer. 'Kingdom of the Planet of the Apes' is vanaf woensdag 22 mei 2024 in Nederland in de bioscoop te zien.

Meer artikelen