Een ongeëvenaarde uitdaging: de regisseur van 'Out of Darkness' over zijn debuut in horrorfilms

RRoos Verhoeven 12 februari 2024 15:46

Andrew Cumming, de debuterende filmmaker van de film 'Out of Darkness', heeft zich niet aan de oude showbizz wijsheid 'werk nooit met kinderen of dieren' gehouden. In plaats daarvan creëerde hij een horrorfilm met een fictieve taal, gevestigd in de Steentijd.

Een horrorfilm in de steentijd

In 'Out of Darkness', volgen we het verhaal van zes prehistorische mensen die in een nieuwe wereld terecht komen, op zoek naar een geëvolueerde toekomst. Deze diepgaande horrorfilm is volledig geschreven in een volledig fictieve taal: Tola. Het creëren van deze taal was een uitdaging voor Andrew Cumming, Ruth Greenberg en Oliver Kassman, de schrijvers van het script. Niet alleen moesten ze de taal vanaf de grond af aan opbouwen, ze moesten ook het verhaal in deze nieuwe taal vertellen. Door deze ambitieuze aanpak onderscheidt 'Out of Darkness' zich van andere horrorfilms.

Het creëren van een fictieve taal

Het schrijven van een script in een volledig fictieve taal was een aanzienlijke uitdaging voor Cumming, Greenberg en Kassman. Ze moesten niet alleen een taal creëren die authentiek voelde voor het tijdperk waarin de film is gevestigd, maar ze moesten ook een manier vinden om spannende en dreigende scènes in deze nieuwe taal te schrijven. Dit unieke aspect van het filmmaken vereiste veel creativiteit en vindingrijkheid van de schrijvers, en draagt bij aan de unieke ervaring van het kijken naar 'Out of Darkness'.

Het maken van een film is nooit een eenvoudig proces, en dat was zeker het geval voor 'Out of Darkness'. De uitdagingen waren aanzienlijk: van het schrijven van een script in een nieuwe taal tot het overwinnen van logistieke en productie obstakels. Maar ondanks deze uitdagingen bleven Cumming, Greenberg en Kassman trouw aan hun visie. Ze bleven vasthouden aan hun ambitieuze idee, zelfs wanneer ze geconfronteerd werden met scepsis en twijfel. Het resultaat is een unieke en meeslepende horrorfilm die de grenzen van het genre verlegt.

Afbeelding: 'Out of Darkness', TMDB

Meer artikelen