Een van de beste films van 2023 nu nieuw te zien op Netflix

KKees van den Berg 2 juni 2024 14:22

Netflix heeft een van de beste films van 2023, Godzilla Minus One, aan zijn catalogus toegevoegd. Een indrukwekkende film die bekroond is met een Oscar voor beste visuele effecten.

Godzilla Minus One nu op Netflix

Godzilla Minus One is een bewonderenswaardige toevoeging aan Netflix. Deze film, geregisseerd door Takashi Yamazi, bewijst dat een klein budget geen belemmering hoeft te zijn voor het maken van een film van hoge kwaliteit. Ondanks het budget van slechts $15 miljoen, heeft de film een verbluffende weergave van Godzilla neergezet die niet onderdoet voor een Hollywood-productie. De kwaliteit van de productie heeft dit jaar tot een Oscar voor beste visuele effecten geleid.

Bevlogen plot in Godzilla Minus One

Het verhaal van Godzilla Minus One is niet alleen gebaseerd op het monsterlijke imago van Godzilla. Het vertelt ook het verhaal van een overlevende Kamikaze piloot wiens leven op een bijzondere manier vervlochten raakt met de terugkeer van Godzilla. Deze plotwending dwingt het land om solidair te staan in hun poging om Godzilla te stoppen. Deze menselijke kant van het verhaal maakt de film buitengewoon boeiend en meeslepend.

Godzilla Minus One was niet alleen een succes bij de critici, maar ook aan de kassa. Met een omzet van $115 miljoen op een budget van $15 miljoen, heeft de film zijn investering ruimschoots goedgemaakt. Het succes aan de kassa en de positieve ontvangst van het publiek wijzen op de mogelijkheid van een vervolg. Dit is echter nog niet bevestigd.

Indrukwekkende beoordelingen voor Godzilla Minus One

Een belangrijke factor in het succes van Godzilla Minus One is de overweldigende positieve ontvangst door zowel de critici als de fans. De film heeft een indrukwekkende score van 98% gekregen van beide groepen. Dit wijst op de zeldzaamheid van een prestigefilm die ook door fans wordt omarmd en gewaardeerd.

De film is sinds gisteren op Netflix te zien.

Afbeelding: 'Godzilla Minus One', TMDB

Meer artikelen