Eerst blik op 'Alexander the Great': Netflix-serie over Alexander de Grote

KKees van den Berg 14 december 2023 17:03

Netflix heeft de eerste beelden vrijgegeven van hun aankomende docudramaserie 'Alexander the Great' die volgende maand op de streamingdienst verschijnt. De serie combineert interviews met nagespeelde scènes die het leven van Alexander de Grote tijdens zijn verovering van het Perzische Rijk verkennen. Deze meeslepende reënactments brengen de veroveringen, strijd en het leiderschap van Alexander tot leven terwijl we hem volgen in zijn missie om het Perzische Rijk te veroveren.

Productie onder leiding van Tony Mitchell

Het creatieve team achter de serie is indrukwekkend met meer dan 100 betrokkenen die vorige zomer in Marokko bij het filmen waren. Tony Mitchell, bekend van de miniserie 'The Bible' uit 2013, leidde het productieteam. Met zijn ervaring en talent is er geen twijfel dat de productiewaarden van deze serie van het hoogste niveau zullen zijn.

In een interessante wending heeft de recente ontdekking van de verloren graftombe van Alexander de Grote de serie extra relevant gemaakt. Archeologen vonden de graftombe in februari van dit jaar waardoor Alexander de Grote en zijn nalatenschap opnieuw in de schijnwerpers kwamen te staan.

Release op 31 januari op Netflix

Als je enthousiast bent om dit fascinerende stuk geschiedenis te bekijken, markeer dan 31 januari 2024 in je agenda. 'Alexander the Great' zal dan te zien zijn op Netflix.

Meer artikelen