Eerste reacties op Zack Snyders Netflix-film 'Rebel Moon'

RRoos Verhoeven 11 december 2023 10:20

De eerste indrukken van Zack Snyders nieuwe Netflix film 'Rebel Moon' zijn gemixt. Terwijl sommigen de visuele pracht en adembenemende actie prijzen, bekritiseren anderen de focus op actie boven karakterontwikkeling.

De setting en cast van 'Rebel Moon'

'Rebel Moon' is het nieuwste werk van de bekende regisseur Zack Snyder. Het is een sciencefiction film die de eerste van een trilogie vormt. De film speelt zich af in een universum dat wordt gecontroleerd door de corrupte 'Motherworld', waar het gevreesde 'Imperium' de melkweg met ijzeren vuist regeert. De cast bestaat onder andere uit Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Charlie Hunnam en Cleopatra Coleman.

Gemengde reacties op 'Rebel Moon'

Hoewel sommigen van de eerste kijkers 'Rebel Moon' loven om zijn visuele pracht en adembenemende actie, zijn er ook minder positieve reacties. Vooral dus op het feit dat Snyder meer lijkt te focussen op actiescènes dan op karakterontwikkeling. Sommige critici uiten daarnaast hun ongenoegen over enkele acteerprestaties in de film.

'Rebel Moon': van Star Wars naar Originele Mythologie

Het is interessant om te weten dat Snyders pitch voor 'Rebel Moon' oorspronkelijk begon als een idee voor een Star Wars-film. Snyder realiseerde zich echter dat het beter zou werken als een originele mythologie. Hoewel hij het idee had om een film te maken die geclassificeerd zou worden als 'R-rated', was dat bijna een reden om het project niet door te laten gaan.

'Rebel Moon: Part One' zal op 22 december op Netflix verschijnen. De tweede film van de trilogie, 'The Scargiver', staat gepland voor een première op 19 april 2024. Fans van de regisseur en sciencefiction liefhebbers hebben dus iets om naar uit te kijken in de nabije toekomst.

Afbeelding: 'Rebel Moon - Part One: A Child of Fire', TMDB

Meer artikelen