Eerste teaserbeeld van Francis Ford Coppola's 'Megalopolis' onthuld

KKees van den Berg 9 februari 2024 17:11

Legendarische regisseur Francis Ford Coppola heeft het eerste teaserbeeld van zijn langverwachte passieproject Megalopolis onthuld. Het sciencefictionepos waarvoor Coppola naar verluidt 120 miljoen dollar van zijn eigen geld heeft geïnvesteerd wordt verwacht in 2024.

Coppola's langverwachte passieproject

Francis Ford Coppola, wiens naam synoniem is aan klassieke meesterwerken zoals The Godfather en Apocalypse Now, heeft eindelijk zijn langverwachte passieproject Megalopolis gerealiseerd. Dit sciencefiction epos was al sinds de jaren '80 in de maak, een idee dat al die tijd in Coppola's bewustzijn heeft rondgedwaald. Nu op 84-jarige leeftijd, heeft Coppola bewezen dat hij nog steeds niet klaar is met zijn indrukwekkende carrière.

Francis Ford Coppola's meesterwerk 'The Godfather'.

120 miljoen dollar persoonlijke investering

Megalopolis is een onafhankelijke film, maar niet zomaar een: Coppola heeft naar verluidt 120 miljoen dollar van zijn eigen geld in de productie geïnvesteerd. Dit wijst op een film op gigantische schaal, zowel in termen van productie als cast. Met namen als Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne, Dustin Hoffman, Jason Schwartzman, Talia Shire en Kathryn Hunter, belooft de cast alleen al een indrukwekkende prestatie te worden.

Intrigerend eerste teaserbeeld onthuld

Via zijn Instagram-account gaf Coppola ons een eerste blik op zijn nieuwe film. Het teaserbeeld onthult een vervallen rijk dat doet denken aan hedendaags New York, met spookachtig lege appartementen en gebroken deuren. Dit beeld, gecombineerd met de titelbehandeling die duidelijk aangeeft dat we te maken hebben met een sciencefictionfilm, maakt ons enorm nieuwsgierig naar wat Coppola ons met dit nieuwe project te bieden heeft.

Francis Ford Coppola's meesterwerk 'Apocalypse Now'.

Hoewel de film pas in 2024 op het grote scherm wordt verwacht, kunnen we in de tussentijd nog meer teaserbeelden verwachten. Coppola en zijn team zullen zeker meer onthullingen doen naarmate de post-productie vordert. We kijken met grote verwachting uit naar de rest van het proces en hopen dat het wachten de moeite waard zal zijn.

Meer artikelen