Eerste trailer van de Borderlands-film: Kevin Hart en Cate Blanchett in actie

DDavid Meijer 22 februari 2024 13:14

In de eerste trailer van de langverwachte videogame-verfilming 'Borderlands' zien we acteurs zoals Kevin Hart, Jamie Lee Curtis en Cate Blanchett in wilde schietpartijen verwikkeld. De film, geproduceerd door Lionsgate, komt op 8 augustus uit in de bioscoop.

De sterrencast van de Borderlands-film

In de eerste trailer van de videogame-verfilming 'Borderlands' zien we sterren zoals Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis en Kevin Hart in actie. De film is een langverwachte aanpassing van het populaire videospel door Lionsgate en zal op 9 augustus in de bioscoop te zien zijn.

De personages in de Borderlands-film

Cate Blanchett speelt de hoofdrol in de film als Lilith, een outlaw die terugkeert naar haar thuisplaneet Pandora na ingehuurd te zijn door wapenfabrikant Atlas (gespeeld door Édgar Ramírez) om zijn vermiste dochter te vinden. Andere leden van Lilith's team worden gespeeld door Kevin Hart, Jamie Lee Curtis, Ariana Greenblatt en Florian Munteanu. Jack Black verzorgt de stem van de robot Claptrap.

De verfilming van 'Borderlands' is al in ontwikkeling sinds 2015, met Lionsgate die het project ontwikkelt en Arad Productions die het produceert. De actieve ontwikkeling begon in 2020 toen Eli Roth ('Hostel', 'Fin') betrokken raakte bij het regisseren van de film. De film werd opgenomen in Hongarije van april tot juni 2021.

Het succes van de Borderlands-franchise

'Borderlands', uitgegeven door 2K Games, begon in 2009 en is sindsdien uitgebreid met verschillende sequels, prequels en spinoffs. De franchise heeft meer dan 60 miljoen exemplaren verkocht en heeft in totaal meer dan $1 miljard aan inkomsten opgeleverd voor ontwikkelaar Gearbox.

Meer artikelen