Einde 'Monarch: Legacy of Monsters' en de link met 'Godzilla x Kong' uitgelegd

RRoos Verhoeven 13 januari 2024 10:52

Het eerste seizoen van 'Monarch: Legacy of Monsters' is ten einde gekomen met een onverwachte twist en heeft de deuren geopend naar nieuwe mogelijkheden voor het MonsterVerse. In dit artikel ontleden we dat wilde einde en de grootste vragen over de toekomst van het MonsterVerse en de connectie met de film 'Godzilla x Kong: The New Empire'.

Het eerste seizoen van 'Monarch: Legacy of Monsters' eindigt met een verrassende twist

Het eerste seizoen van 'Monarch: Legacy of Monsters' is geëindigd en heeft kijkers achtergelaten met een verbazingwekkende plotwending die de toekomst van de serie en mogelijk de hele franchise verandert. De serie die zich over bijna 90 jaar afspeelt heeft onze kennis van het Legendary MonsterVerse uitgebreid en tegelijkertijd toffe monsters geleverd. De finale, vol epische gevechten en ontroerende reünies, heeft dit naar een hoger niveau getild en de serie een nieuwe koers gegeven.

De schokkende onthulling van Keiko's lot voegt een nieuwe laag toe aan de serie

Na een schokkende onthulling in aflevering 9 waarin bleek dat Keiko (Mari Yamamoto) nog leefde en al tientallen jaren in de Hollow Earth locatie Axis Mundi verbleef, is de finale van 'Monarch: Legacy of Monsters' gevuld met genoeg verrassingen om fans aan het praten te houden tot de release van Godzilla x Kong in maart. De pogingen van Lee Shaw (Kurt Russell), Keiko, May (Kiersey Clemons), en Cate's (Anna Sawai) om te ontsnappen uit Hollow Earth terwijl Hiroshi (Takehiro Hira) en Kentaro (Ren Watabe) hen proberen te redden, eindigt met een tragische twist gevolgd door een grote schok.

Na door Godzilla te zijn gered, werken Lee en Keiko samen om de oude Monarch-technologie te gebruiken om terug te keren naar onze aarde. Dit vereist dat ze een portaal gebruiken dat gecreëerd is door twee Titans. Het wordt al snel duidelijk dat er een storing is en een van hen moet achterblijven om het te repareren. Uiteindelijk is het Lee die besluit het risico te nemen om de crew te helpen ontsnappen. Helaas overleeft hij dit niet en wordt hij in de Hollow Earth gezogen terwijl de rest van de crew terugkeert. Dit resulteert in een tragisch offer, maar is representatief voor wat hij voortbestemd was te doen: Keiko beschermen.

Veranderingen op aarde na hun terugkeer uit Hollow Earth

Hoewel May, Keiko en Cate uiteindelijk weten terug te keren, ontdekken ze dat er veel is veranderd in de twee jaar dat ze in de Hollow Earth waren. Ze werken nu samen met Apex Cybernetics, dat Mechagodzilla heeft gecreëerd in Godzilla vs. Kong. Bovendien staat Brenda (Dominique Tipper), de kwaadaardige baas van May, nu aan het hoofd van het bedrijf. Dit suggereert dat Apex inderdaad de slechterik is, ondanks het feit dat onze helden zich bij hen hebben aangesloten.

Het einde van het eerste seizoen suggereert een verschuiving in de machtsbalans in het MonsterVerse. Met de introductie van Apex Cybernetics in Godzilla vs. Kong, lijken we nu aan de andere kant van de bedrijfsstrijd te staan. We krijgen nu inzicht in hun bestaan voor de gebeurtenissen van Godzilla vs. Kong en hun interesse in het creëren van anti-Titan mechs zoals Mechagodzilla, maar ook in hun vroege kennis van Titans zoals Kong.

De mogelijke rol van Apex Cybernetics in 'Godzilla x Kong: The New Empire'

Het lijkt erop dat Apex Cybernetics een significante rol zal spelen in 'Godzilla x Kong: The New Empire'. Dit wordt onderstreept door de verschijning van Bernie Hayes (Brian Tyree Henry), een werknemer van Apex Cybernetics die we eerder ontmoetten in Godzilla vs. Kong. Hoewel hij niet in de finale van 'Monarch: Legacy of Monsters' verscheen, weten we dat hij rond deze tijd voor het bedrijf werkte. Het zal interessant zijn om te zien hoe zijn personage in de nieuwe film terugkeert, vooral omdat hij een van de weinige terugkerende personages uit Godzilla vs. Kong is.

Afbeelding: 'Monarch: Legacy of Monsters', TMDB

Meer artikelen