Emma Stone verbaasd over geplande maar geschrapte Gwen Stacy-cameo in 'Spider-Man: No Way Home'

RRoos Verhoeven 8 december 2023 16:24

Emma Stone, bekend als Gwen Stacy uit de Spider-Man-films, was verrast om te horen dat haar personage oorspronkelijk een cameo zou hebben in Spider-Man: No Way Home. Hoewel de rol uiteindelijk uit de film werd geknipt, sprak Stone onlangs haar enthousiasme en dankbaarheid hierover uit.

Emma Stone verrast door nieuws

Het was voor Emma Stone een totale verrassing dat haar personage Gwen Stacy oorspronkelijk een rol had in Spider-Man: No Way Home. De actrice wist niets over haar eventuele betrokkenheid bij de film tot het moment dat de interviewer haar daarover inlichtte. Ze reageerde enthousiast en dankbaar toen ze dit nieuws hoorde.

Het ontwerp van Spider-Man: No Way Home, waarin Gwen Stacy oorspronkelijk een rol had, kwam voor Emma Stone als een schok. Stone speelde voor het laatst de rol van Gwen in The Amazing Spider-Man 2 uit 2014, waarin haar personage tragisch genoeg om het leven kwam. Hoewel haar medester Andrew Garfield terugkeerde in Spider-Man: No Way Home uit 2021 als zijn versie van Peter Parker, was er in de film van het Marvel Cinematic Universe geen spoor van Stone te bekennen.

Hoewel Andrew Garfield en Tobey Maguire terugkeerden als hun versies van Spider-Man en vijf schurken uit hun films ook in Spider-Man: No Way Home verschenen, was de film uiteindelijk die van Tom Holland. Beide voormalige Spider-Man-acteurs hebben aangegeven dat hun rol in de film bedoeld was om de reis van Peter Parker van Holland op de best mogelijke manier te ondersteunen.

Waarom Stone's afwezigheid goed was voor de film

Dat is een van de redenen waarom het het beste was dat Stone niet terugkeerde in Spider-Man: No Way Home. Een andere reden waarom het goed was dat Stone niet als Gwen in de MCU-film verscheen, heeft te maken met hoeveel tijd ze zou hebben gehad. Gezien haar emotionele dood in The Amazing Spider-Man 2, zou Stone's terugkeer als een andere Gwen niet recht hebben gedaan als het moest worden beperkt tot een paar snelle scènes in de film, waardoor ze maar beter weg kon blijven dan terug kon keren.

Hoewel Stone nooit in de film verscheen was de aanwezigheid van haar Gwen Stacy zeker te voelen door Peter van Garfield. De acteur leverde misschien wel de meest emotionele prestatie van de film, waaruit blijkt hoezeer de dood van Gwen Peter heeft achtervolgd in de jaren sinds het personage van Garfield voor het laatst werd gezien.

Meer artikelen