Er komt een nieuwe 'Hunger Games'-film: 'Sunrise on the Reaping'

KKees van den Berg 7 juni 2024 14:10

Goed nieuws voor de fans van 'Hunger Games'. Schrijfster Suzanne Collins publiceert later dit jaar een nieuw boek in de serie, dat ook verfilmd zal worden. De film is naar verwachting in november 2026 in de bioscopen te zien.

Nieuw boek en film in de 'Hunger Games'-reeks

De gerenommeerde schrijfster Suzanne Collins heeft aangekondigd dat er later dit jaar een nieuw boek in de 'Hunger Games'-serie uitkomt. Dit nieuws is met groot enthousiasme ontvangen door fans van de serie. En dat is niet het enige: studio Lionsgate heeft bevestigd dat het boek ook zal worden verfilmd. Dit betekent dat we opnieuw kunnen genieten van de wereld van Panem op het grote scherm.

https://www.instagram.com/thehungergames/

'Sunrise on the Reaping': een terugkeer naar het verleden

Het nieuwe boek, getiteld 'Hunger Games: Sunrise on the Reaping', brengt ons terug in de tijd, 24 jaar voor de gebeurtenissen van de originele 'Hunger Games'. Het verhaal draait om de 50e Hunger Games, ook wel bekend als de Second Quarter Quell. Deze Spelen speelden een grote rol in de geschiedenis van Panem, zelfs in de tijd van Katniss Everdeen, een kwart eeuw later.

De trailer van de laatste Hunger Games-film:

Haymitch Abernathy: de winnaar van de 50e Hunger Games

De 50e Hunger Games waren een mijlpaal in het universum van 'Hunger Games'. De winnaar van deze Spelen was Haymitch Abernathy, die later de mentor werd van Katniss Everdeen en Peeta Mellark. Haymitch was de enige winnaar uit District 12 vóór de dubbele overwinning van Katniss en Peeta. In de originele filmreeks werd Haymitch gespeeld door Woody Harrelson.

Volgens de huidige planning zal 'Hunger Games: Sunrise on the Reaping' in november 2026 in de bioscoop komen. Dit geeft fans van de reeks genoeg tijd om het boek te lezen voordat ze de film zien. Tot die tijd kunnen fans zich vermaken met de eerdere films in de serie, die te zien zijn op Netflix, Prime Video en op Videoland.

Afbeelding: 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes', TMDB

Meer artikelen