Erotische Netflix-thriller 'Mea Culpa' breekt kijkcijferrecords

KKees van den Berg 1 maart 2024 10:55

Ondanks heftige kritiek is de erotische thriller 'Mea Culpa' onverwachts een kijkcijferhit op Netflix geworden. Met wereldwijd hoge kijkcijfers bewijst de film dat positieve reviews niet altijd noodzakelijk zijn voor succes.

Succes ondanks kritiek

De erotisch getinte thriller 'Mea Culpa' heeft in zijn eerste week op Netflix maar liefst 16 miljoen kijkers getrokken. Hiermee laat de film andere populaire titels zoals 'Players' en de documentaire 'Einstein and the Bomb' achter zich. Dit succes is opmerkelijk gezien de sterke kritiek die de film heeft ontvangen.

Hoewel 'Mea Culpa', met zangeres en actrice Kelly Rowland in de hoofdrol, een enorm succes is op Netflix, zijn de beoordelingen op Rotten Tomatoes verre van positief. De film heeft namelijk slechts een score van 21% van de critici en 37% van de kijkers. Dit laat wederom zien dat kijkcijfers en waarderingen niet altijd hand in hand gaan.

Complexe moordzaak centraal in 'Mea Culpa'

In 'Mea Culpa' speelt Kelly Rowland de rol van Mea Harper, een strafrechtadvocaat die op het punt staat partner te worden bij haar firma. Ze krijgt echter een complexe moordzaak toegewezen, die van kunstenaar Zyair Malloy. Deze zaak zet haar wereld op zijn kop en brengt naar boven dat iedereen wel ergens schuldig aan is.

Afbeelding: 'Mea Culpa', TMDB

Meer artikelen