'Escaping Twin Flames': Netflix' nieuwe onthullende documentaire

KKees van den Berg 15 november 2023 20:32

Netflix's nieuwste internet- en social media-hit is een documentaire over de vermeende cult Twin Flames Universe. 'Escaping Twin Flames' is gemaakt door het Emmy-genomineerde regieteam dat verantwoordelijk is voor 'Seduced: Inside the NXIVM Cult' en belicht de verhalen van voormalige en huidige leden.

Vermeende cultus Twin Flames University

'Escaping Twin Flames' is een schokkende documentaire die inzoomt op de activiteiten van Twin Flames University, een vermeende cult. De documentaire is gemaakt door het regieteam dat eerder genomineerd was voor een Emmy voor hun werk aan 'Seduced: Inside the NXIVM Cult'.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VePkIq4_q2k

Het manipulatieve gedrag van de Ayans

De nieuwe Netflix-documentaire 'Escaping Twin Flames' laat zien hoe de leiders van Twin Flames Universe, Jeff en Shaleia Ayan, hun leden manipuleerden. De leden werden gedwongen tot toxische relaties, moesten banden met hun families verbreken en geslachten aannemen waarmee ze zich niet noodzakelijkerwijs identificeerden. Jeff en Shaleia Ayan hebben boeken geschreven, lessen gegeven en leden gecoacht rond de spirituele theorie van 'twin flames' of goddelijke zielsverwanten.

De belofte van Twin Flames Universum

Twin Flames Universe is een online spirituele gemeenschap die beweert dat leden hun 'twin flame' of ware zielsverwant kunnen vinden door deel te nemen aan hun programma's. Ex-leden spreken openlijk over hoe ze werden gemanipuleerd om met hun geliefden te praten, relaties met toxische voormalige partners te herstellen en hun genderidentiteiten te veranderen. De Ayans beweerden spirituele krachten te hebben die de 'twin flames' van de leden konden bevestigen.

Twin Flames Universe is een volledig online operatie, gerund door Jeff en Shaleia Ayan vanuit hun huis in Michigan. Het duo ontmoette elkaar in 2012 online en begon een langeafstandsrelatie. Destijds woonde Jeff in Hawaï en Shaleia in Sedona. Ze begonnen hun spirituele praktijken op YouTube te delen voordat ze het uitbreidden naar een volledige operatie met boeken, lessen en verschillende pakketten die gekocht konden worden.

Twin Flames Universum na de documentaire

Ondanks de onthullingen in de documentaire, is Twin Flames Universe nog steeds operationeel en worden er nieuwe leden geworven. Filmmakers Cecilia Peck en Inbal B. Lessner probeerden commentaar te krijgen van de Ayans. Het echtpaar koos er echter voor om de beschuldigingen in de documentaire aan te pakken via een bericht op de Facebook-pagina van Twin Flames Universe. De Ayans beweren dat hun primaire doel nog steeds is om een gemeenschap te ontwikkelen die divers en inclusief is, verenigd door gemeenschappelijke waarden, principes en doelen.

De drie-delige documentaire 'Escaping Twin Flames' is momenteel te streamen op Netflix. De film heeft veel aandacht gekregen op sociale media en het internet in het algemeen, en heeft veel discussie opgewekt over de activiteiten van Twin Flames Universe en de consequenties voor haar leden.

Afbeelding: 'Escaping Twin Flames', TMDb

Meer artikelen