'Eternals'-fans boos na kritiek door auteur van geannuleerde serie

RRoos Verhoeven 10 januari 2024 11:48

Auteur van de geannuleerde Eternals-serie John Ridley wekte online ophef na kritiek op de Marvel-film geregisseerd door Chloe Zhao. De fans van Eternals reageren verdedigend.

Online controverse na kritiek van Ridley

John Ridley, de schrijver van de geannuleerde Eternals-serie, heeft onlangs zijn mening geuit over de filmversie geregisseerd door oscarwinnaar Chloe Zhao. Dit heeft voor heel wat opschudding gezorgd op het internet. De fans van Eternals zijn niet blij met zijn kritiek en hebben zich online uitgesproken om hun ongenoegen te uiten.

Het was bijna tien jaar lang een mysterie welke Marvel-serie John Ridley zou hebben gemaakt als zijn project niet was geannuleerd. Ridley heeft eindelijk het geheim onthuld: het was bedoeld om een adaptatie te zijn van Marvel's Eternals. Hij beschreef het project als 'vreemd' en enigszins zelfingenomen in zijn aanpak. Ondanks dat het project niet van de grond is gekomen heeft het nog steeds een behoorlijke impact op de Marvel fan-community.

Ridley ontevreden over Eternals film

De filmversie van Eternals, geregisseerd door Chloe Zhao, werd niet goed ontvangen door zowel het publiek als de critici. De film presteerde ondermaats aan de box office en kreeg een van de laagste scores in de geschiedenis van Marvel Studios. John Ridley heeft nu zijn teleurstelling geuit over de film, wat de controversiële discussie rondom de film aanwakkert.

Fans reageren op Ridley's kritiek

Ondanks de teleurstellende box office-ijfers en recensies heeft Eternals een trouwe fanbase die de film verdedigt. Fans waren snel om Ridley's kritiek af te wijzen. Ze benadrukten dat Zhao's versie van Eternals de 'goede versie' was en dat het ongepast was voor Ridley om dergelijke kritiek te uiten, gezien zijn project nooit het daglicht heeft gezien.

John Ridley heeft ook onthuld dat Marvel momenteel geen plannen heeft om zijn versie van de Eternals te doen herleven. Hij liet doorschemeren dat hij hier niet bijzonder om treurt, aangezien hij zichzelf niet als de juiste persoon ziet om de personages te adapteren. Ridley is momenteel bezig met een nog niet benoemd project met Alicia Keys voor de tv-zender Showtime.

Afbeelding: 'Eternals', TMDB

Meer artikelen