Fan-petitie om 'Shadow And Bone' te redden verzamelt meer dan 120.000 handtekeningen

RRoos Verhoeven 21 november 2023 11:53

Een fan-petitie om de Netflix-serie 'Shadow And Bone' te redden heeft al meer dan 120.000 handtekeningen verzameld. De serie werd eerder deze maand na twee seizoenen geannuleerd, samen met andere Netflix-series.

Reden voor annulering 'Shadow And Bone'

De fantasyserie 'Shadow And Bone' is na twee seizoenen door Netflix geannuleerd. Deze beslissing werd genomen na het einde van de SAG-AFTRA-staking, wat leidde tot aanzienlijke vertragingen in de productieschema's. Volgens Deadline zou de beslissing zijn genomen vanwege deze vertragingen en de lauwe ontvangst van het tweede seizoen van de serie.

De annulering van de serie betekende ook het einde van een geplande 'Six Of Crows' spin-off, zoals bevestigd door de oorspronkelijke auteur Leigh Bardugo op Instagram. Bardugo deelde haar teleurstelling en hartzeer over het nieuws, maar probeert ook haar dankbaarheid vast te houden, aangezien veel auteurs nooit de kans krijgen om hun werk aangepast te zien.

Bekijk hier de trailer voor seizoen 1 van 'Shadow and Bone':

Fans starten petitie om 'Shadow And Bone' te redden

Sinds de annulering zijn fans een campagne gestart om de serie te redden door een andere streamingdienst, vergelijkbaar met wat er gebeurde met Warrior Nun en The Expanse. De petitie, gestart door Crypitcal 723, heeft op het moment van schrijven (20 november) meer dan 125.000 handtekeningen en roept andere streamingdiensten, zoals Amazon, Hulu en HBO, op om het derde seizoen en de spin-off te maken die volgens de fans verdienen.

Reactie 'Shadow And Bone'-maker op fan campagne

Eric Heisserer, de showrunner van Shadow And Bone, reageerde op Reddit op de fan campagne door te zeggen dat elke beslissing over de toekomst van de serie 'enige tijd zal kosten'. Volgens Heisserer helpt elke actie, of het nu is om Netflix opnieuw te laten starten of om een pleegouder te vinden die de serie wil overnemen. Hij verwacht dat grote beslissingen waarschijnlijk aan het begin van volgend jaar worden genomen.

'Shadow And Bone' bestaat uit drie hoofdboeken: 'Shadow And Bone', 'Siege And Storm' en 'Ruin And Rising'. De serie omvat ook de 'Six Of Crows' duologie en meerdere andere spin-off-boeken. De cast van de serie bestaat uit namen zoals Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young, Ben Barnes en Zoe Wanamaker.

Afbeelding: 'Shadow and Bone', TMDb

Meer artikelen