'Fantastic Four'-cast en jaren 60-setting: Een frisse start voor Marvel?

KKees van den Berg 17 februari 2024 15:48

De recente casting van 'Fantastic Four' door Marvel, met een setting in de jaren '60, zou wel eens de zo nodige frisse start kunnen geven. Net zoals Robert Downey Jr. als Tony Stark in 'Iron Man', zien we nu Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn en Ebon Moss-Bachrach in nieuwe rollen stappen.

Nieuwe cast voor 'Fantastic Four'

Onlangs is bekend gemaakt dat Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn en Ebon Moss-Bachrach de hoofdrollen zullen vertolken in Marvel's 'The Fantastic Four'. Alle vier de acteurs hebben ervaring met grote producties zoals 'The Mandalorian', 'The Last of Us', 'Mission: Impossible' en 'Stranger Things', maar hebben nog niet eerder de hoofdrol gespeeld in hun eigen studio-actieblokken. Net zoals Robert Downey Jr. in zijn rol als Tony Stark in 'Iron Man', is dit de kans voor deze acteurs om hun stempel te drukken in de filmindustrie.

Marvel mist sterke karakters

Na het overlijden van Tony Stark en het vertrek van karakters zoals Captain America, Black Widow en Black Panther, voelt Marvel het gemis van sterke karakters die het middelpunt kunnen vormen van hun succesvolle franchise. Met het uiteenvallen van de Guardians of the Galaxy en sabbaticals van Spider-Man en Thor, zijn nieuwe centrale figuren nodig. Hier komt 'The Fantastic Four' van pas. Deze personages hebben dezelfde kwaliteiten die de eerdere helden hadden en kunnen het nieuwe anker vormen voor de franchise.

De nieuwe 'Fantastic Four' zou zomaar de nieuwe dragende krachten kunnen zijn in de Marvel franchise. De karakters, zoals ze in de strips van Stan Lee en Jack Kirby worden neergezet, hebben dezelfde eigenschappen die de eerdere helden van Marvel zo geliefd maakten. Van Reed Richards' Mr. Fantastic tot Johnny Storm's Human Torch, deze nieuwe helden kunnen het nieuwe gezicht worden van Marvel.

Win-win situatie voor Marvel en 'Fantastic Four'

Het integreren van 'The Fantastic Four' in het Marvel Cinematic Universe (MCU) biedt voordelen voor beide partijen. Marvel krijgt de centrale figuren waar het zo naar verlangt, en 'The Fantastic Four' krijgen eindelijk een filmadaptatie die recht doet aan hun belang in de Marvel geschiedenis. Het helpt natuurlijk ook dat Pascal, Kirby, Quinn en Moss-Bachrach allemaal zeer getalenteerd zijn.

'Fantastic Four' in jaren '60-setting

Naar aanleiding van de recente aankondiging, lijkt het erop dat 'The Fantastic Four' zich afspeelt in de jaren '60 en bestaat in een universe parallel aan het hoofd-MCU. Dit biedt Marvel de kans om met een schone lei te beginnen en kijkers een film te bieden waarvoor ze niet per se alle voorgaande MCU titels hoeven te kennen.

Fantastic Four in 'Avengers: Secret Wars'

Het is te verwachten dat de Fantastic Four zich uiteindelijk zullen voegen bij het hoofd-MCU, waarschijnlijk in 2027 in 'Avengers: Secret Wars'. Deze film zal, als het de verhaallijn van de strip uit 2015 volgt, meerdere parallelle universums hebben die met elkaar botsen. Dit zou kunnen leiden tot een nieuw, semi-herstart MCU met de Fantastic Four (en de X-Men) in het centrum.

Na een bijzonder moeilijk jaar voor Marvel is dit nieuws over de casting van 'The Fantastic Four' en de mogelijke nieuwe richting voor de franchise een welkome opsteker. Met nieuwe talenten en interessante verhaallijnen in het vooruitzicht, belooft de toekomst van Marvel spannend te worden.

Afbeelding: 'The Fantastic Four', TMDB

Meer artikelen