'Fear Street 4' in de maak voor Netflix, gebaseerd op 'The Prom Queen'

KKees van den Berg 16 januari 2024 12:11

Auteur R.L. Stine heeft bevestigd dat een nieuwe aflevering van de 'Fear Street'-filmserie in de maak is. De vierde aflevering in de franchise zal gebaseerd zijn op het boek getiteld 'The Prom Queen'.

'Fear Street 4' aangekondigd

R.L. Stine heeft via sociale media bevestigd dat er een nieuwe 'Fear Street' film op komst is, gebaseerd op zijn 'Fear Street' boek, 'The Prom Queen'. De auteur maakte het nieuws bekend met een bericht op Twitter, waarin hij zei: 'Filmsnieuws: ik kan eindelijk aankondigen dat een nieuwe 'Fear Street'-film op het punt staat om in productie te gaan voor Netflix. Het is gebaseerd op mijn 'Fear Street' boek, 'The Prom Queen'. Goed nieuws!'

https://twitter.com/RL_Stine/status/1746187245466353685

Netflix steunt 'Fear Street 4'

Netflix zal de komende film ondersteunen, na het succes van 'Fear Street Deel Een: 1994', 'Fear Street Deel Twee: 1978', en 'Fear Street Deel Drie: 1666'. Deze trilogie werd geregisseerd door Leigh Janiak en, na de release op Netflix in juli 2021, werden kijkers gegrepen door het meeslepende verhaal rond een groep tieners die de angstaanjagende mysteries in Shadyside, Ohio ontrafelden.

Nieuw verhaal en cast voor 'The Prom Queen'

'The Prom Queen' belooft een fris verhaallijn met een geheel nieuwe cast van personages. De eerste drie 'Fear Street' films werden geprezen en behaalden indrukwekkende scores op Rotten Tomatoes - 84%, 87% en 88% voor de delen 1, 2 en 3, respectievelijk.

De officiële beschrijving van het boek op de website van Stine biedt een kijkje in het griezelige verhaal: 'Een lentenacht...zacht maanlicht...vijf mooie Prom Queen-kandidaten... dansende paren op het bal van Shadyside High. Lizzie McVay realiseert zich dat iemand de vijf Prom Queen-kandidaten één voor één vermoordt - en dat zij mogelijk de volgende op de lijst is! Kan zij de moordenaar stoppen voordat de dans voorgoed voorbij is?'

releasedatum 'Fear Street 4'

Er is nog geen update over de releasedatum van de film. Het blijft afwachten wanneer 'Fear Street 4' het licht zal zien, maar gezien de populariteit van de reeks, zijn de verwachtingen hooggespannen.

Afbeelding: 'Fear Street: 1994', TMDB

Meer artikelen