Feelgood films: De 10 beste films om even uit de realiteit te ontsnappen

RRoos Verhoeven 27 november 2023 14:12

Ben je op zoek naar een kleine ontsnapping uit de dagelijkse sleur? Deze tien feelgood films bieden een dosis comfortcinema, romantische komedies, magische animatie en hartverwarmende verhalen om je even een andere wereld in te trekken.

Paddington 2: comfortcinema op zijn best

De Paddington-films bieden de ultieme comfortcinema. Ze zijn gevuld met zachte humor, een duidelijke boodschap van vriendelijkheid en fatsoen, en natuurlijk genoeg marmelade. Paddington 2 heeft net dat beetje extra dat het de ideale feelgood film maakt.

'The Truffle Hunters': Een zintuiglijke ervaring

Met haar schilderachtige cinematografie en rustige ritme is 'The Truffle Hunters' een film die je wilt ervaren. Deze documentaire over truffeljagers in de Piedmont-regio van Italië neemt je mee op een zintuiglijke reis en is een echte escape-film.

Little Women: Een zoete adaptatie

Greta Gerwig's adaptatie van 'Little Women' is net zo warm en uitnodigend als het boek zelf. De film straalt een gevoel van welwillendheid uit door zijn mooie fotografie en levendige optredens. Het is vreugdevol, vitaal en zeker een ontsnapping waard.

The Straight Story': een onverwachte cozy film

Je zou David Lynch niet meteen associëren met 'gezellig', maar 'The Straight Story' is precies dat. Deze empathische road movie, die het verhaal vertelt van een oude man die Amerika doorkruist op zijn grasmaaier, is echt prachtig.

'My Neighbour Totoro': betoverende feelgood-animatie

De magie van Hayao Miyazaki's 'My Neighbour Totoro' is niet alleen betoverend, maar ook genezend. De film benadrukt de kracht van de natuur en familiebanden. Maar de grootste aantrekkingskracht is het mollige, eikelknagende betoverde beertrolletje dat de film zijn titel geeft.

The Shop Around the Corner': Romantisch verhaal in zwart-wit

Ernst Lubitsch's 'The Shop Around the Corner' is een zwart-wit romantische komedie die je hart zal stelen. Twee cadeauwinkelmedewerkers worden ondanks zichzelf verliefd tegen een achtergrond van vorst en feestdagen. Het is een klassieker die je helpt te ontsnappen naar een tijd van onschuldige liefde en eenvoudige vreugde.

'Monsoon Wedding': Een dynamische, diepzinnige feelgood-film

De snelle energie van Mira Nair's 'Monsoon Wedding' is het eerste wat opvalt. Maar deze film biedt meer dan alleen een vrolijke, feel-good romp. Het is ook een complex, bevredigend portret van familieleven. Een film die je niet alleen laat glimlachen, maar ook nadenken.

'Passport to Pimlico': Gentle satire om even te ontsnappen

Van alle Ealing-komedies is 'Passport to Pimlico' misschien wel de meest vriendelijk uitnodigende. Deze zachtaardige, absurdistische politieke satire na de Tweede Wereldoorlog is een heerlijke ontsnapping naar een tijd van eenvoud en humor.

Amélie: Een zoete traktatie

In 'Amélie' zet een fantasierijke Parijse serveerster zich in om geluk te brengen aan de mensen om haar heen. Deze prachtige, suikerzoete film is een traktatie voor het oog en het hart. Een ware ontsnapping naar een wereld van vreugde en verbeelding.

'The Holiday': Een feelgood-film voor alle seizoenen

Ja, 'The Holiday' is technisch gezien een kerstfilm. Maar deze huisruil romcom met Cameron Diaz en Kate Winslet is zo'n seizoensgebonden traktatie dat het nooit te vroeg is om ervan te genieten. Een feelgood film om je te helpen ontsnappen, ongeacht het seizoen.

Afbeelding: 'Little Women', TMDb

Meer artikelen