Film 'Nuremberg' voegt Russell Crowe, Rami Malek en Michael Shannon toe aan cast

DDavid Meijer 8 december 2023 18:01

Russell Crowe, Rami Malek en Michael Shannon zijn gecast voor 'Nuremberg', een historisch drama dat zich afspeelt in het naoorlogse Duitsland. De film, geregisseerd door de ervaren schrijver-producent James Vanderbilt, gaat in februari in productie in Hongarije.

Het verhaal achter 'Nuremberg'

'Nuremberg' is een filmproject van Bluestone Entertainment en Walden Media, waarin het verhaal wordt verteld van het boek 'The Nazi and the Psychiatrist' van Jack El Hai. Het script is ook afkomstig van de pen van James Vanderbilt, die eerder bekendheid verwierf als scenarioschrijver en producent van de film 'Zodiac'. Het verhaal speelt zich af in het naoorlogse Duitsland waar Amerikaans psychiater Douglas Kelley, vertolkt door Rami Malek, de mentale toestand van nazi-krijgsgevangenen moet beoordelen om te bepalen of zij terecht kunnen staan voor hun oorlogsmisdaden.

De rechten en productie van 'Nuremberg'

Bluestone Entertainment, Walden Media en Széchenyi Funds hebben de rechten verworven op het boek van El Hai en het script van Vanderbilt voor de film . Een keur aan producenten, waaronder Richard Saperstein, William Sherak, Brad Fischer, Istvan Major, en Paul Neinstein, werken samen om de film te financieren en te produceren. De productie wordt ondersteund door productiebedrijf Filmsquad.

De cast van 'Nuremberg'

Russell Crowe, Rami Malek en Michael Shannon zijn gecast voor de hoofdrollen. Crowe, bekend van films als 'Gladiator' en 'Thor: Love and Thunder', zal de rol van Hermann Göring vertolken. Malek, die furore maakte in 'Bohemian Rhapsody', speelt de Amerikaanse psychiater Douglas Kelley. Michael Shannon, die eerder te zien was in 'Nocturnal Animals', neemt de rol van opperrechter Robert H. Jackson op zich.

Regisseur en schrijver Vanderbilt heeft zijn enthousiasme uitgesproken over de samenwerking met de indrukwekkende cast en de steun van zijn productiepartners Bluestone Entertainment en Walden Media. Ook Richard Saperstein, de CEO van Bluestone Entertainment, en Ben Tappan, de President van Productie bij Walden, hebben aangegeven zeer blij te zijn om deel uit te maken van dit belangrijke en relevante verhaal.

Afbeelding: 'Mr. Robot', TMDB

Meer artikelen