Films om naar uit te kijken in 2024: van blockbusters tot biopics

RRoos Verhoeven 3 januari 2024 17:43

Het jaar 2024 zit vol met spannende films, variërend van biopics tot blockbusters, komedies en horrorfilms. Hieronder lichten we films uit waar iedereen het over zal gaan hebben in 2024, waaronder enkele die al zeer binnenkort in première gaan.

Top-notch blockbusters van 2024

BLockbusters nemen een belangrijke plek in in de filmindustrie van 2024. We zien dat het Spider-Man universum uitbreidt met een vrouw in de hoofdrol in 'Madame Web'. 'Dune: Part Two' is het vervolg op de met Oscar overladen film van Denis Villeneuve. 'Ballerina' is een spin-off van de John Wick-serie, terwijl 'Twisters' een apart verhaal vertelt over een verwoestende tornado (gebaseerd op de klassieker 'Twister' uit 1996. 'Deadpool 3' introduceert Wolverine in het MCU en 'Gladiator 2' brengt ons 23 jaar na het origineel terug naar het Romeinse rijk.

Madame Web

Dune: Part Two

Iconische biopics om naar uit te kijken in 2024

Biografische films hebben altijd een sterke aantrekkingskracht en in 2024 zijn er twee die speciaal de aandacht trekken. 'Bob Marley: One Love' is een poging om het leven en de muziek van reggae-legende Bob Marley te portretteren, met Kingsley Ben-Adir in de hoofdrol. 'Back To Black' draait om de overleden zangeres Amy Winehouse, met Marisa Abela in de hoofdrol.

Bob Marley: One Love

Potentiële cultklassiekers in 2024 om op te letten

Films die een cultstatus kunnen bereiken zijn altijd interessant om in de gaten te houden. In 2024 hebben we 'All Of Us Strangers', een bovennatuurlijke fantasie die de prijs won bij de British Independent Film Awards. 'Mickey 17' is de opvolger van Bong Joon-ho's Oscar-winnende 'Parasite', een sci-fi-thriller. En dan is er ook nog 'The Bikeriders', een fictief verhaal over de oudste motorbende ter wereld.

All Of Us Strangers

Mickey 17

The Bikeriders

Komedies in 2024

In 2024 kunnen we daarnaast ook heel wat lachen met een reeks komedies die het publiek zullen aanspreken. 'Good Grief', het regiedebuut van Dan Levy, is een ontroerende komedie die te zien zal gaan zijn op Netflix. 'Argylle' van Kingsman-regisseur Matthew Vaughn is een komische actiefilm. En 'Challengers' is een tennisfilm vol liefde, met Zendaya in de hoofdrol.

Good Grief

Argylle

Challengers

Muzikale films in 2024 voor de liefhebber

Muzikale films zijn altijd een genot voor de zintuigen. In 2024 hebben we 'Mean Girls', een verfilming van de stage musical, gebaseerd op de iconische film. En dan hebben we ook 'Wicked: Part 1', de veelgeprezen Broadway musical die nu eindelijk naar het grote scherm komt.

Mean Girls

Horror in 2024 om te griezelen

Horrorfans kunnen in 2024 ook genieten van enkele angstaanjagende films. 'Love Lies Bleeding' is een romantische thriller in de bodybuilding-wereld, en 'Speak No Evil' is een remake van een angstaanjagende Deense horrorfilm.

Love Lies Bleeding

Afbeelding: 'Madame Web', TMDB

Meer artikelen