'Five Nights at Freddy's' breekt wederom bioscooprecords

DDavid Meijer 28 november 2023 19:00

De film 'Five Nights at Freddy's' blijft het uitstekend doen in de bioscoop en heeft inmiddels een totaalbedrag van $283 miljoen opgebracht. Dit maakt het de best verdienende film van Blumhouse ooit.

Five Nights at Freddy's breekt Blumhouse records

Five Nights at Freddy's blijft de bioscoopkassa’s rinkelen. Na weer een weekend in de bioscoop, heeft de film inmiddels $136 miljoen opgebracht in de VS en $147 miljoen uit internationale markten, wat het totaal op $283 miljoen brengt. Dit maakt de film de hoogste opbrengende film van Blumhouse ooit, en overtreft daarmee de vorige recordhouder, 'Split' uit 2016, die wereldwijd $278.5 miljoen opbracht. Andere recente toppers van Blumhouse zijn 'Get Out' en 'Halloween', die beiden ook meer dan $250 miljoen opbrachten op de wereldwijde box office.

Bekijk hier de trailer:

Dankwoord van Jason Blum voor het succes

Grondlegger van Blumhouse Jason Blum heeft zijn dank uitgesproken naar regisseur Emma Tammi, serie-maker Scott Cawthon, de cast en crew, het team van Jim Henson's Creature Shop en distributeur Universal Pictures voor hun bijdrage aan het succes van de film. De film, die eind oktober in première ging, werd al snel de grootste opening voor Blumhouse ooit, dus het komt niet als een verrassing dat het nu ook de grootste film van Blumhouse ooit is. Daarnaast is het de best verdienende horrorfilm van 2023.

Commercieel en kritisch succes van de film

Ondanks dat de film gelijktijdig werd uitgebracht op Peacock in de Verenigde Staten, bleef het indrukwekkende box office-cijfers opleveren. De film, met in de hoofdrollen Josh Hutcherson (The Hunger Games) en Matthew Lillard (Scooby-Doo), werd voor een lange tijd ontwikkeld en had zelfs op een bepaald moment de bekende regisseur Christopher Columbus verbonden aan het regieteam. Seriemaker Scott Cawthon was zeer beschermend over het scenario en verhaal, wat de ontwikkelingstijd verlengde. Uiteindelijk werd de FNAF-film een commercieel succes.

Scott Cawthon, de bedenker van de serie, woonde screenings van de film bij en zat onder de fans. Hij merkte op dat de FNAF-film zijn grootste verwachtingen overtrof.

Meer artikelen