Franse kritiek op Ridley Scott's 'Napoleon': 'Saai en historisch onjuist'

DDavid Meijer 28 november 2023 12:01

Ridley Scott's nieuwste film 'Napoleon' wordt niet met open armen ontvangen door de Franse critici. Ze bestempelen de film als saai, zinloos en historisch onjuist, en stellen ook dat de film een sterk Engels perspectief vertegenwoordigt in een verhaal over een Franse held.

'Napoleon': misser volgens Franse critici

Ridley Scott's nieuwe film 'Napoleon', die in 2023 uitkomt, heeft de Franse critici niet kunnen overtuigen. Ze bekritiseren de film om zijn luiheid, zinloosheid, saaiheid en historische onjuistheid. Ondanks de lovende woorden van Engelstalige critici, lijken de Fransen minder onder de indruk.

Engelse invloeden dominant in 'Napoleon'

De film wordt door verschillende Franse recensenten als 'anti-Frans' bestempeld. Zo benoemt historicus Patrick Gueniffey in Le Point de film als zeer 'anti-Franse en zeer pro-Engelse film'. Er wordt gesteld dat de Engelse invloeden van de makers te nadrukkelijk aanwezig zijn in dit verhaal over een Franse held.

Bekijk hier de trailer:

In de film 'Napoleon' zet Joaquin Phoenix, bekend van de film 'Joker', de beroemde Franse keizer neer. Het verhaal neemt de kijker mee door het leven van Napoleon, van zijn beroemde veldslagen tot zijn militaire leiderschap. Ook de relatie met zijn vrouw Josephine, gespeeld door Vanessa Kirby, komt uitgebreid aan bod.

Afbeelding: 'Napoleon', TMDb

Meer artikelen