Genoten van Griselda? Bekijk dan nu deze 3 misdaadshows op Netflix

KKees van den Berg 1 februari 2024 18:33

Sofia Vergara is terug op het kleine scherm met Netflix's miniserie Griselda, een show over de beruchte drugsbaron Griselda Blanco. Voor fans van de serie hebben we drie andere misdaadshows op Netflix die je zeker niet mag missen: Narcos, La Reina del Sur en Ozark.

Griselda is een van de meest verwachte shows van Netflix in 2024, waarin Sofia Vergara schittert. De serie volgt het leven van de beruchte drugsbaron Griselda Blanco, ook wel bekend als de 'Cocaïne Godmother'. Fans die de rauwe en spannende toon van de serie waarderen, zullen zeker geïnteresseerd zijn in andere vergelijkbare series die dezelfde thema's behandelen. Gelukkig heeft Netflix een ruim aanbod aan misdaadshows die dezelfde spanningsboog en thema's delen met Griselda.

Narcos: duik in de wereld van drugskartels

Met Narcos nam Netflix zijn eerste duik in de gewelddadige wereld van de drugskartels. De serie, die in 2015 werd gelanceerd, volgt het leven van de beruchte drugshandelaar en narcoterrorist Pablo Escobar. De show volgt zijn pad naar macht, de oprichting van het Medellín-kartel en zijn ontmoetingen met andere drugsbaronnen en DEA-agenten. Narcos werd een directe hit en spawnde een spin-off gericht op Miguel Ángel Felix Gallardo, ook wel bekend als 'El Jefe de Jefes' of 'The Boss of Bosses', die wordt gezien als de godfather van de Mexicaanse drugshandel.

La Reina del Sur: melodrama in de onderwereld

Naast Narcos biedt Netflix ook een melodramatische kijk op de wereld van de drugshandel in de vorm van de Telemundo telenovela La Reina del Sur uit 2011. Hoofdpersoon is Teresa Mendoza, gespeeld door de Mexicaanse actrice Kate del Castillo, een jonge vrouw die opklimt tot de machtigste drugslord van Zuid-Spanje. De serie was een groot succes en won in 2020 de Internationale Emmy Award voor Beste niet-Engelse taal U.S. Primetime Programma.

Ozark: een gezinsleven op het randje

Ozark is een andere populaire misdaadserie op Netflix die het verhaal vertelt van Marty en Wendy Byrde, een getrouwd stel dat gedwongen wordt hun gezin te verhuizen naar Lake of Ozarks om een geldwitwasoperatie op te zetten voor een Mexicaans drugskartel. De serie, met in de hoofdrol Jason Bateman en Laura Linney, is loodzwaar, gewelddadig en meeslepend met een perfecte balans tussen hoogdravend drama en rauwe spanning.

Afbeelding: 'La Reina del Sur', TMDB

Meer artikelen