Gerard Butler keert terug in live-action-remake van 'How To Train Your Dragon'

KKees van den Berg 9 januari 2024 12:45

Gerard Butler, bekend van zijn rol als Viking chief Stoick in de animatiefilms van 'How to Train Your Dragon', wordt ook gecast voor de live-action-remake. Deze casting-beslissing voegt extra legitimiteit toe aan de film en eert de originele stemmencast.

Gerard Butler terug in remake

De bekende stem van Gerard Butler zal opnieuw te horen zijn in de live-action-remake van How to Train Your Dragon. Butler, die eerder de rol van Stoick de Dappere vertolkte in de originele animatiefilms, is bevestigd voor de remake. Het is een bewuste keuze van de makers om hem bij het project te betrekken, waardoor de film meer legitimiteit krijgt en eer betoont aan de originele stemmencast.

Nostalgische strategie van remakes

Het betrekken van de originele acteurs in remakes is een strategie die we eerder zagen bij Disney-films zoals Mulan en The Lion King. Het terugbrengen van de originele acteurs, of het nu voor een cameo is of een aanzienlijke rol, voegt een element van nostalgie toe en eert de originele productie. Dit is nu ook het geval met de remake van How to Train Your Dragon, waarin Gerard Butler terugkeert als Stoick de Dappere.

Hoofdrollen voor Thames en Parker

Naast Gerard Butler zijn ook Mason Thames en Nico Parker gecast voor de hoofdrollen in de remake. Thames zal de rol van Hiccup op zich nemen, de zoon van Stoick, terwijl Parker de rol van Astrid zal vertolken. Beide acteurs zullen een grote rol spelen in het brengen van de geliefde personages uit de originele film tot leven in de remake.

De release van de live-action-remake van How to Train Your Dragon staat gepland voor 12 juni 2025. Oorspronkelijk zou de film op 13 maart worden uitgebracht, maar vanwege de Hollywood-stakingen is de productie verschoven en de release uitgesteld. Hoewel dit nog even op zich laat wachten, biedt het fans de kans om de originele trilogie nog eens te bekijken en zich opnieuw te verdiepen in de wereld van de drakentrainers.

Afbeelding: 'How to Train Your Dragon', TMDB

Meer artikelen