Gerucht: Sony wil Tobey Maguire & Andrew Garfield terugbrengen voor 'Spider-Man 4', Kingpin zou ook kunnen verschijnen

DDavid Meijer 26 januari 2024 11:59

Volgens recente geruchten wil Sony graag Tobey Maguire en Andrew Garfield terug voor een vierde Spider-Man-film. Het gerucht suggereert ook dat het personage Kingpin mogelijk een verschijning zou kunnen maken in de film. Fans en filmcommentatoren reageren gemengd op dit nieuws met zowel enthousiasme als bezorgdheid over mogelijke overkill.

Bezorgdheid over mogelijke overkill

Er is enige bezorgdheid geuit over het feit dat Sony mogelijk te hard probeert om de schaal van Spider-Man 4 te vergroten, met name door het terugbrengen van vorige Spider-Man-acteurs Tobey Maguire en Andrew Garfield. Critici wijzen erop dat deze beslissing kan leiden tot een geforceerde opname van personages en geen narratieve zin zou kunnen maken. De nadruk op het 'groter gaan' elke keer kan ten koste gaan van het verhaal en de personageontwikkeling.

Er zijn suggesties dat Sony, met hun eigendom van het Spider-Man-personage en het reeds gevestigde multiversum, beter gebruik zou kunnen maken van hun bronnen door personages zoals Spider-Girl te introduceren, of door de personages te gebruiken in hun eigen, niet-MCU-films. Dit zou hen meer vrijheid geven om hun eigen verhalen te vertellen, zonder betrokkenheid van Disney, en zou kunnen resulteren in een frissere en meer unieke benadering van het Spider-Man-universum.

Mogelijke ondermijning van MCU Spider-Man

Hoewel sommige fans enthousiast zijn over het idee om Tobey Maguire en Andrew Garfield terug te brengen voor Spider-Man 4, geloven anderen dat dit de kracht van Tom Holland's Spider-Man in het MCU zou kunnen verminderen. In ensemblefilms zoals Secret Wars zou hun aanwezigheid zinvol zijn, maar in een solo-film zou het de unieke prestaties en rol van Holland's Spider-Man kunnen overschaduwen.

In plaats van ze samen te brengen in Spider-Man 4, suggereren sommige fans dat Sony beter af zou zijn met het maken van aparte films met Tobey Maguire en Andrew Garfield. Dit zou de mogelijkheid bieden om hun respectieve Spider-Man-verhalen verder te verkennen en uit te diepen, zonder het risico te lopen het huidige Spider-Man-verhaal te overschaduwen of te compliceren.

Kritiek op het herhalen van succesformule

Er is kritiek op het idee dat Sony probeert het succes van No Way Home te herhalen door dezelfde elementen opnieuw te gebruiken, zoals het terugbrengen van eerdere Spider-Man-acteurs. Critici geloven dat dit de bijzonderheid van No Way Home zou kunnen verminderen en dat het herhalen van dezelfde formule niet noodzakelijk hetzelfde succes zal opleveren.

Afbeelding: 'Spider-Man 3', TMDB

Meer artikelen