'Godzilla x Kong: The New Empire' verplaatst naar maart 2024

KKees van den Berg 11 januari 2024 09:17

De nieuwe film in de Monsterverse-reeks, 'Godzilla x Kong: The New Empire', zal nu twee weken eerder verschijnen dan oorspronkelijk gepland. De neiuwe film wordt nu in de bioscopen verwacht op 28 maart 2024.

Vervroegde releasedatum: 28 maart 2024

'Godzilla x Kong: The New Empire', die oorspronkelijk gepland was voor 11 april 2024, zal nu zeer waarschijnlijk twee weken eerder verschijnen. Warner Bros. heeft een nieuwe releasedatum aangekondigd in de Verenigde Staten. Daar zal de film namelijk in 29 maart in de bioscopen uit gaan komen en Nederland loopt in de regel meestal 1 dag voor op de Verenigde Staten.

De cast van de film wordt versterkt door de terugkeer van Rebecca Hall als Dr. Ilene Andrews en Brian Tyree Henry als Bernie Hayes. Ze krijgen gezelschap van Dan Stevens, bekend van 'The Guest', die nieuw is in de reeks. De terugkeer van bekende gezichten en de toevoeging van nieuw talent belooft de dynamiek in deze nieuwe film interessant te maken.

Godzilla en Kong bundelen hun krachten

'Godzilla x Kong: The New Empire' is het vijfde deel in de populaire Monsterverse-serie. In deze film bundelen de legendarische Titans Godzilla en Kong hun krachten om een wereldbedreigende dreiging het hoofd te bieden. Een dreiging zo angstaanjagend dat geen van beiden alleen zou kunnen overleven. De film belooft opnieuw een adembenemende confrontatie tussen deze iconische wezens.

Adam Wingard, die eerder 'Godzilla vs. Kong' regisseerde, zet zijn werk voort in de Monsterverse met 'Godzilla x Kong: The New Empire'. Het scenario is van de hand van Simon Barrett, bekend van 'You’re Next' en 'The Guest'. De samenwerking tussen deze ervaren filmmakers belooft een boeiend en hoogstaand vervolg te brengen in deze geliefde serie.

Verdieping in de geschiedenis van de Titans

De nieuwe film biedt niet alleen actie maar ook verdieping. Het verhaal gaat verder in op de geschiedenissen van de Titans, hun oorsprong en de mysteries van Skull Island. Het belicht de mythische strijd die deze buitengewone wezens aan de mensheid bond. Dit biedt de kijker een unieke kans om meer te leren over deze iconische figuren en hun herkomst.

Afbeelding: 'Godzilla x Kong: The New Empire', TMDB

Meer artikelen