Griselda: de nieuwe hit-miniserie op Netflix gebaseerd op waargebeurde feiten

KKees van den Berg 30 januari 2024 13:27

De makers van de populaire Netflix-serie Narcos hebben een nieuwe topper in handen. Hun miniserie 'Griselda', gebaseerd op een waargebeurd drugsverhaal, stormt de streamingdienst binnen en verovert de toppositie in de Netflix top 10. Zijn narcotische charme lijkt de kijkers massaal te verleiden.

Narcos makers scoren opnieuw met Griselda

Het brein achter de populaire serie Narcos heeft een nieuw succesverhaal gecreëerd. De miniserie 'Griselda', die het waargebeurde verhaal volgt van een beruchte drugskartelleider, verovert in recordtempo de harten van Netflix-kijkers. De serie wordt massaal bekeken, wat aantoont dat de makers hun vorig succesformule hebben weten te evenaren.

Griselda verovert Netflix top 10

De serie, met de bekende Sofía Vergara in de hoofdrol, heeft zichzelf op de kaart weten te zetten. Binnen enkele dagen na de release staat 'Griselda' al op de eerste plaats in de Netflix top 10. De serie is niet alleen immens populair, maar wordt ook als perfect binge-materiaal beschouwd. Kijkers zijn unaniem: dit is een serie die je in één keer wil uitkijken.

Het intrigerende personage waar de serie om draait, is Griselda Blanco. Deze Colombiaanse zakenvrouw en moeder richte een van de meest lucratieve drugskartels op. Haar rol in de drugswereld was zo prominent dat ze de bijnaam 'Cocaine Godmother' kreeg. Haar verhaal is een boeiende mix van zakelijke acumen, moederschap en een vleiende maar tegelijkertijd angstaanjagende charme.

Meer artikelen