Harry Potter-regisseur werkt aan documentaire over Robin Williams in 'Mrs. Doubtfire'

DDavid Meijer 25 november 2023 10:02

Chris Columbus, bekend van de Harry Potter-films, werkt aan een documentaire over de geliefde komedie 'Mrs. Doubtfire'. De documentaire focust zich op het acteerproces van de in 2014 overleden Robin Williams, die in de film een gescheiden vader speelt die zich als oud vrouwtje verkleedt om zijn kinderen vaker te zien.

Documentaire focust op acteerproces

De bekende regisseur Chris Columbus, die ook de regie van enkele Harry Potter-films op zich nam, werkt aan een documentaire over de populaire film 'Mrs. Doubtfire'. In plaats van een typische 'making-of', zal de documentaire inzoomen op het acteerproces van Robin Williams, die zich in de film voordoet als een oud vrouwtje om dichter bij zijn kinderen te komen na een scheiding.

Dubbelrol voor Robin Williams

Robin Williams, die in 2014 overleed, speelt in 'Mrs. Doubtfire' twee verschillende personages. Hij begint de film als Daniel, een vader die worstelt met een scheiding. Later in de film duikt hij op als Mrs. Doubtfire, een bejaarde dame die veel tijd doorbrengt met de kinderen.

Bekijk hier de trailer van 'Mrs. Doubtfire':

Overvloed aan filmmateriaal

Volgens Chris Columbus is er een enorme hoeveelheid materiaal beschikbaar van het maakproces van de film. Er zijn maar liefst 972 boxen met outtakes en achter-de-schermen-momenten bewaard. Dit materiaal zal waarschijnlijk gebruikt worden om een dieper inzicht te geven in het unieke acteerproces van Robin Williams.

Ondanks dat Robin Williams in eerste instantie tegen een vervolg van 'Mrs. Doubtfire' was, sprak hij vlak voor zijn overlijden nog wel over deze mogelijkheid met Columbus. Helaas was dit ook het laatste gesprek dat de regisseur had met de acteur. Columbus hoopt nu dat de rechtenhouder Fox/Disney het verhaal met rust laat.

Voor degenen die 'Mrs. Doubtfire' nog nooit hebben gezien of het nog een keer willen bekijken, is de film te streamen op Disney+ en te huur via Pathé Thuis. Wanneer de documentaire uitkomt, is nog niet bekend.

Meer artikelen