Hayao Miyazaki en de magie achter 'The Boy and the Heron': Een blik op de legendarische animator

RRoos Verhoeven 27 december 2023 14:24

Medeoprichter van Studio Ghibli Hayao Miyazaki staat bekend om zijn unieke animatiefilms. Zijn nieuwste film 'The Boy and the Heron' breekt alle records ondanks het ontbreken van advertenties voor de film.

De magie van Miyazaki en Studio Ghibli

Hayao Miyazaki, een van de oprichters van het Japanse animatiehuis Studio Ghibli, heeft met zijn nieuwste film 'The Boy and the Heron', wederom een meesterwerk geproduceerd. Het opmerkelijke aan deze film is dat hij alle records verbreekt ondanks het feit dat er geen enkele reclame voor is gemaakt. Dit is te danken aan de magie en toewijding van Miyazaki aan zijn werk. Door zijn indrukwekkende reputatie is zijn betrokkenheid bij een project vaak voldoende om fans te trekken en records te breken.

Het betoverende verhaal van 'The Boy and the Heron'

De film 'The Boy and the Heron' draait om het verhaal van Mahito, een jongen die na een tragisch ongeval dat resulteerde in de dood van zijn moeder, verhuist naar het platteland. Daar ontdekt hij een magisch universum in een nabijgelegen landhuis. De film bevat een sterrencast voor de Engelse versie, met bekende namen zoals Robert Pattinson, Florence Pugh, Dave Bautista, Christian Bale en Willem Dafoe. Het verhaal is zowel ontroerend als meeslepend, en belicht Miyazaki's unieke verteltechnieken en diepgaande karakterschetsen.

De geboorte van 'The Boy and the Heron'

Het idee voor 'The Boy and the Heron' begon te groeien in 2015, toen Miyazaki de korte film 'Boro the Caterpillar' creëerde voor het Ghibli Museum in Tokyo. Tijdens dit project werkte hij samen met Takeshi Honda, een jongere animator die hij respecteerde en vertrouwde. Dit vertrouwen zette Miyazaki ertoe aan om Honda te betrekken bij het maken van 'The Boy and the Heron', waarbij Honda als animatiedirecteur fungeerde. Deze samenwerking markeert een belangrijke verschuiving in Miyazaki's werkwijze, waarbij hij meer vertrouwen stelt in zijn medewerkers.

Miyazaki's toewijding aan zijn vak heeft enkele van de beste animatiefilms van de afgelopen vijftig jaar voortgebracht. Zijn temperament en managementstijl zijn echter ook onderwerp van discussie geweest. Ondanks zijn reputatie als lastige en veeleisende leider creëert Miyazaki een werkomgeving die als aangenaam en gezellig wordt omschreven. Zijn unieke persoonlijkheid en aanpak dragen bij aan de unieke kwaliteit en diepte van zijn films.

Afbeelding: 'The Boy and the Heron', TMDB

Meer artikelen